Președintele Africii de Sud, reținut peste 24 de ore în avion în Polonia, pentru că delegația sa, în drum spre Kiev, avea arme

Președintele Africii de Sud, reținut peste 24 de ore în avion în Polonia, pentru că delegația sa, în drum spre Kiev, avea arme

Membri ai delegației Africii de Sud care se deplasau spre Kiev au fost reţinuţi în avion, în timpul escalei din Polonia, din cauza armelor pe care aveau la ei. Aceștia au fost împiedicaţi o vreme să își continue deplasarea, relatează Sky News. 

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

De asemenea, și președintele sud-african Cyril Ramaphosa a rămas blocat într-un avion separat pe aeroportul din Varșovia pentru mai mult de 24 de ore.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

Acum, autoritățile poloneze au explicat că membrii delegației au fost reținuți în aeronava aflată la sol din cauza unei probleme legate de permisele pentru arme de foc.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Potrivit poliției de frontieră din Polonia, aparatul de securitate al lui Ramaphosa nu avea permise pentru armele pe care le purtau, ceea ce a dus la un impas.

Biroul președintelui a descris incidentul ca fiind „foarte nefericit și profund regretabil”, dar a spus că securitatea sa nu a fost compromisă.

„Membrii delegației aveau permisiunea să aducă arme, dar puteau părăsi avionul neînarmați”, ai informat polonezii pe Twitter.

Printre cei care făceau parte din grupul care purta arme se număra generalul-maior Wally Rhoode, șeful unității de protecție personală a președintelui Ramaphosa, care a susținut că delegația s-a confruntat cu un tratament ostil din partea autorităților poloneze.

Jurnaliştii sud-africani care au rămas blocaţi în avion au spus că ulterior li s-a permis să debarce şi să meargă la vamă.

Nu este clar dacă li s-a permis să ajungă la Kiev, unde Ramaphosa și alți șefi de stat africani au purtat discuții cu Volodimir Zelenski.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191