Preşedintele CCR, mesaj-ordin pentru magistrați: E datorie de onoare pentru judecători sa respecte deciziile CCR

Preşedintele CCR, mesaj-ordin pentru magistrați: E datorie de onoare pentru judecători sa respecte deciziile CCR

Preşedintele CCR Marian Enache a precizat, cu ocazia Zilei Constituţiei României, că Legea fundamentală „exprimă manifestarea suverană a voinţei poporului român pentru democraţia constituţională, întemeiată pe tradiţiile constituţionale româneşti şi valorile comune ale constituţionalismului european”.

Primarul Adrian Ungureanu (Brebu) loveste din nou! Dupa ce a injurat „babele de la biserica” si i-a spus unui profesor sa „il pupe in c…”, acum se ia de cei nemultumiti de cum s-a facut deszapezirea: „gunoaie ale comunitatii”

„Celebrăm astăzi Ziua Constituţiei, Lege fundamentală menită a defini bazele statului de drept şi ale democraţiei. Constituţia exprimă manifestarea suverană a voinţei poporului român pentru democraţia constituţională, întemeiată pe tradiţiile constituţionale româneşti şi valorile comune ale constituţionalismului european. În cei 31 de ani de la adoptare, Constituţia a avut un rol eminent în afirmarea şi consolidarea unităţii şi indivizibilităţii statului român, unităţii poporului şi egalităţii între cetăţeni. Garant al supremaţiei Constituţiei, Curtea Constituţională a României a contribuit, prin deciziile sale, la respectarea principiului separării puterilor, a echilibrului lor şi a colaborării loiale între autorităţile statului, precum şi la promovarea funcţionării modelului democratic de tip occidental, pentru care românii au optat prin Revoluţia din Decembrie 1989”, a declarat Marian Enache, potrivit unui comunicat de presă al CCR.

Dezvaluiri Romania TV/ Cum isi „paradea” Mircea Negulescu (Portocală) victimele: I-a solicitat directorului ANAF Ploiești angajarea unui apropiat. Urmare a refuzului, i-a făcut dosar penal

El a mai spus că judecătorii au „o îndatorire de onoare în afirmarea identităţii constituţionale, în apărarea şi asigurarea supremaţiei Constituţiei, în deplin acord cu respectarea angajamentelor internaţionale ale României în spaţiul euroatlantic”.

Să nu uităm: Cum a fost distrusa viata si cariera judecatoarei Ruxandra Popescu de „paraditorii” Portocală, Savu şi Onea, cu un dosar inventat

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191