Prețurile RCA vor fi plafonate! Când se pot încheia polițele la prețurile practicate în luna martie a anului trecut

Prețurile RCA vor fi plafonate! Când se pot încheia polițele la prețurile practicate în luna martie a anului trecut

Consiliul Concurenței și-a dat avizul pentru proiectul de Hotărâre de Guvern legat de plafonarea prețurilor polițelor RCA. Recomandarea Consiliului este însă să existe o limitare în ceea ce privește costul reparațiilor.Avizul Consiliului Concurenței conține însă o serie de observații. Așadar, polițele RCA se pot încheia odată ce hotărârea este adoptată doar pentru o perioadă de șase luni sau un an.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Mai mult decât atât, Consiliul Concurenței recomandă sporirea camerelor de supraveghere în trafic, astfel încât să fie identificați șoferii care nu au asigurări RCA și să fie sancționați corespunzător. Totodată, instituția cere statului să vină cu un set de măsuri care să echilibreze piața asigurărilor și atrage atenția că polițele RCA, fiind obligatorii, reprezintă o parte importantă a pieței de asigurări din România, prin urmare trebuie să se intervină în acest sens.
Consiliul Concurenței mai spune că revenirea la prețurile pe care asigurătorii le practicau în luna martie a anului trecut este necesară pentru a-i proteja pe consumatori de eventualele scumpiri și atrage atenția că, dacă această hotărâre nu ar fi adoptată, există posibilitatea ca furnizarea bunurilor de larg consum să fie întreruptă.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Avizul va ajunge pe masa Guvernului și, cel mai probabil săptămâna următoare, hotărârea de Guvern va fi adoptată.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191