„Prigojin este viu și caută răzbunare”. Cine i-ar fi luat locul în avion, conform unui analist politic rus

„Prigojin este viu și caută răzbunare”. Cine i-ar fi luat locul în avion, conform unui analist politic rus

Prigojin este „viu, bine și liber” într-o țară fără nume, potrivit doctorului Valery Solovei, chiar funeraliile sale au fost deja organizate, scrie Daily Mail.

Se îngroaşă gluma! Gheorghe Sîrbu a plecat din PNL şi candidează la Primăria Ploieşti din partidul SOS, al Dianei Şoşoacă

În afirmația sa uluitoare, doctorul Valery Solovei mai susține că Prigojin a fentat o tentativă de asasinat ordonată de Putin, și elaborată de consiliul său de securitate.

Primarul Volosevici: Elevii primesc mere stricate şi biscuiți „de carton” în programul „Cornul şi laptele” derulat prin Consiliul Județean. Am sesizat Prefectura Prahova

Prigojin își pregătește acum răzbunarea”, spune analistul politic, fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale [MGIMO] din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați.

Aviz „paraditorilor”! Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: ‘Tentaţia exercitării discreţionare a puterii’ să fie ‘de domeniul trecutului’!

Dr. Solovey acuză autoritățile ruse că au mințit cu privire la faptul că ADN-ul lui Prigojin a fost găsit la locul prăbușirii avionului în regiunea Tver, în timp ce știau că încercarea de a-l ucide pe liderul Wagner a eșuat, deoarece o dublură, despre care se știe că liderul se folosea, s-ar fi urcat în avion în locul său.

În primul rând, avionul în care ar fi trebuit să zboare Evgheni Prigojin a fost doborât de un sistem de apărare aeriană rusesc”, a spus el, contestând afirmațiile serviciilor secrete americane potrivit cărora avionul a fost distrus de o explozie la bord.

Nu a avut loc nicio explozie la bord. A fost doborât din exterior”, mai susține analistul politic.

Șeful Wagner este „viu, bine și liber”

Operațiunea secretă de a efectua acest atac „a fost elaborată în cadrul Consiliului de Securitate [al Rusiei] și a fost aprobată personal de președintele rus [Vladimir Putin]”.

Șeful Wagner este „viu, bine și liber”, susține Solovey.

Prigojin însuși nu se afla la bord. Sosia sa zbura în locul său. Apropo, Vladimir Putin este perfect conștient de acest lucru. Dacă credeți în declarațiile oficiale ale autorităților ruse, atunci ce pot să ”, mai susține analistul rus.

Dr. Solovey a declarat că va dezvălui presupusa țară de exil a lui Prigojin la începutul lunii viitoare, dar a negat că aceasta s-ar afla în Africa, unde armata Wagner are multiple interese.

Cu toate acestea, Prigojin, a cărui presupusă înmormântare a avut loc, marți, și la care Putin a refuzat să participe, și-a propus să se arate până la sfârșitul acestui an.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat: „Prezența președintelui nu este prevăzută. Nu avem informații specifice privind funeraliile. În continuare, decizia în această privință este luată de rude și prieteni”.

Exilatul Prigojin „se pregătește de răzbunare”, a insistat Dr. Solovey. „Cum de a ajuns în viață în timp ce apropiații săi au murit? Aceasta este alegerea cu care el [Prigojin] s-a confruntat. Nu vorbesc despre latura morală a acestei alegeri. Doamne ferește ca oricare dintre noi să se confrunte cu o astfel de alegere. El intenționează să se răzbune, pentru că s-a confruntat cu o astfel de alegere. Intenționează să se răzbune pe oamenii care intenționau să îl distrugă și au distrus oameni apropiați lui”.

Prigojin va riposta

Printre cei care au murit se numără comandantul militar Wagner, Dmitri Utkin, în vârstă de 53 de ani, și însoțitoarea de bord Kristina Raspopova, în vârstă de 39 de ani, care le-a dezvăluit rudelor sale atât o întârziere a zborului, cât și faptul că avionul fusese supus unor reparații înainte de ultima sa călătorie sortită eșecului.

Prigojin are acces la 1,6 miliarde de lire sterline în Bitcoin, a mai declarat Solovey, un fond pe care îl va folosi pentru a riposta.

Este mai mult decât suficient pentru a se răzbuna. În ceea ce privește ambiția, energia și curajul, el are din belșug”, a mai spus analistul politic rus.

Dr. Solovey pretinde de mult timp că deține informații din interiorul Kremlinului și susține frecvent că Putin este grav bolnav și că folosește dubluri pentru a-și masca starea.

În urma loviturii de stat din iunie, condusă de Prigojin, au apărut imagini care arată presupusele dubluri ale liderului Wagner.

Una dintre ele a fost fotografiată cu un pașaport rusesc cu numele lui Prigojin. Prigojin deținea, de asemenea, pașapoarte cu nume false.

Acesta folosea deseori peruci și bărbi false pentru deghizări în Africa și în Orientul Mijlociu, în timp ce promova interesele lui Putin și desfășura forțele Wagner.

O deghizare l-a arătat ca fiind un angajat al Ministerului Apărării din Sudan, iar alta ca asistent diplomat din Abu Dhabi.

Într-un al treilea, a fost prezentat ca fiind un locotenent superior din Benghazi, în Libia.

Polivalentul Prigojin, ale cărui forțe Wagner au fost folosite în multe țări, s-a dat, de asemenea, drept un colonel din Tripoli, un „comerciant din Siria” și un comandant de teren pe nume Mohammed.

Dar Comitetul de anchetă rus a insistat că acesta este mort, așa cum a dovedit ADN-ul său.

Alții au speculat că Prigojin ar fi încă în viață.

Politologul Ekaterina Shulman a declarat: „Pentru a se ascunde pentru totdeauna, luând unul dintre numeroasele pașapoarte de rezervă, un avion incendiat este, de asemenea, un motiv bun”.

Iar fostul candidat la președinția Rusiei, Ksenia Sobchak – cunoscută drept fina lui Putin – a declarat: „Sentimentul meu este că îl îngropăm [pe Prigojin] prea devreme”.

Un sondaj realizat de canalul Brief Telegram a constatat că 38% dintre respondenți cred că Prigojin este încă în viață.

Articol recomandat de

NEWS ALERT S-a tras la sorți! Cum arată grupele UEFA Champions League

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191