Primaria Ploiesti, anunt important! Din aceasta luna, fiecare nou-nascut va primi un stimulent de 2000 lei

Primaria Ploiesti, anunt important! Din aceasta luna, fiecare nou-nascut va primi un stimulent de 2000 lei

Primăria Municipiului Ploiești informează comunitatea locală că, începând din această lună, se va acordă un stimulent financiar pentru nou-născuți, în cuantum de 2000 lei/nou născut.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Noul stimulent financiar va fi acordat din bugetul local al municipiului Ploiești, prin intermediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești (A.S.S.C.), conform prevederilor Hotărârii nr. 45/01.02.2023 a Consiliului Local Ploiești privind acordarea stimulentului financiar pentru nou – născuți, act normativ ce poate fi consultat direct pe pagina de internet a municipalității ploieștene la adresele web:
http://www.ploiesti.ro/Hotarari/2023/04E_(1_februarie_2023)/45_01.02.2023_stimulent_nou_nascuti.pdf

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

http://www.ploiesti.ro/Hotarari/2023/04E_(1_februarie_2023)/45_01.02.2023_anexa_stimulent_nou_nascuti.pdf

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Astfel, părinții nou-născuților după data de 1 februarie 2023, din municipiul Ploiești, pot depune cererile pentru obținerea stimulentului financiar pentru nou – născuți, la Serviciul Prestații Sociale din Ploiești din cadrul A.S.S.C., care are sediul în Piața Eroilor, nr.1A.

Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții sunt următoarele:
* Stimulentul se acordă o singură dată fiecărei familii/familii monoparentale/părinte pentru nașterile survenite după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, pe bază de cerere însoțită de documente doveditoare;
* În cazul nașterilor gemelare, de tripleți sau multipleți, stimulentul se va acorda pentru fiecare copil;
* Termenul de depunere a solicitării este de două luni de la data nașterii copilului;
* Cel puțin un părinte să aibă domiciliul stabilit în Municipiul Ploiești, cu cel puțin 6 luni înainte de data nașterii copilului; nu se acordă celor care au stabilită reședința pe raza municipiului Ploiești;
* Stimulentul financiar nu se acordă părinților care înregistrează datorii față de bugetul local – verificarea datoriilor față de bugetul local se va efectua de către Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești în colaborare cu Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești.

Acte necesare pentru acordarea stimulentului :
* Actul de identitate al părinților în termen de valabilitate (original + copie);
* Certificatul de naștere al copilului (original + copie)/Actele doveditoare ale adopției;
* Cerere tipizată și acord cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal conform Anexei A;
* Extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, după caz.
Programul cu publicul pentru primirea acestor documente este următorul:
* Luni 13.00 – 15.00;
* Marți 9.00 – 11.00;
* Miercuri 13.00 – 15.00;
* Joi 9.00 – 11.00.

Informații suplimentare se pot solicita și telefonic la următoarele numere de telefon: 0745231893, 0743331483 și 0244/ 527191 interior 111.

Cererea tip se poate descărca de pe site-ul www.asscploiesti.ro și poate fi transmisă împreună cu actele doveditoare pe adresa de e-mail: sps@asscploiesti.ro .

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191