Primaria Ploiesti anunta actiuni intense de combatere a tantarilor purtatori de West Nile

Primaria Ploiesti anunta actiuni intense de combatere a tantarilor purtatori de West Nile

Având în vedere atenționările privind apariția cazurilor de neuroinfecție, cauzate de virusul West Nile, Primăria municipiului Ploiești a intensificat activitățile de combatere a populației de țânțari vectori, respectiv acțiunile de desțânțarizare pe teritoriul administrativ al municipiului Ploiești, cum ar fi: zone verzi, grădini, scuaruri, instituții publice, instituții sanitare și de învățământ, cimitire, domeniul public al străzilor și trotuarelor, aliniament stradal al căilor publice.

Droguri vândute în dispozitive de vapat și în dulciuri. Peste 120 de percheziții în București și în 23 de județe / Cum acționa gruparea care vindea stupefiante copiilor și tinerilor din toată țara

Acțiunile de dezinsecție s-au intensificat și în zonele cunoscute a fi posibile locații de înmulțire a țânțarilor (zona parcurilor, lacurilor, colecțiilor stagnate de apă/ sau cu umiditate crescută, recipiente de colectare a apei pluviale, canale de ape pluviale precum și cămine și canale aferente rețelelor edilitare, în zone peridomestice – piscine în aer liber, jardiniere cu flori, containere cu apă sau de deșeuri, etc, – inclusiv depozite de anvelope).

SONDAJ/ Sunteți de acord cu decizia Şcolii „Sf. Vasile” Ploieşti de reintroducere a uniformei pentru elevi?

Activitățile se realizează cu ajutorul unor utilaje de mare putere, montate pe autovehicule cu randament ridicat, care pulverizează, concomitent, ceață caldă și rece.

Cum vor fi IMPOZITATE PFA-urile si MICROINTREPRINDERILE: Iata forma finala a legii, cu MASURILE FISCALE!

Municipalitatea derulează, în acest sens, un program de execuție DDD, (dezinsecție, deratizare, dezinfecție) pentru patru tratamente, primul fiind deja efectuat în data de 23 august. Restul tratamentelor vor fi efectuate în baza unui program prestabilit, până la data de 31 august 2023.

În acțiunile de combatere a țânțarilor se vor respecta prevederile OMS 119/2014 cap VII și art 50 lit.b, precum și prevederile ord ANRSC 82/2015.

Acțiunile de combatere a vectorilor de boli transmisibile (inclusiv a dezinsecției) se realizează doar cu produse biocide, avizate sanitar și doar de către operatori calificați și instruiți pentru această activitate, astfel încât să nu fie afectată starea de sănătate a populației, prin efectul toxic al acestor produse.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191