Primaria Ploiesti/ Incepe distribuirea pachetelor cu rechizite elevilor din clasa 0

Primaria Ploiesti/ Incepe distribuirea pachetelor cu rechizite elevilor din clasa 0

Primăria Ploieşti a anunţat că va începe distribuirea pachetelor gratuite către elevii din clasele pregătitoare, în cadrul programului „Cutia Şcolarului”, lansat în premieră în acest an.

Seria amenințărilor paraditorului „Portocală” continuă. Alți martori din dosar vorbesc despre pistolul pe care Negulescu il flutura in fata „victimelor”

Administraţia ploieşteană a anunţat, într-un comunicat de presă transmis joi, că va distribui, începând cu această lună, 1.824 de pachete cu rechizite destinate copiilor din clasa 0.

Ploieşteanca Alexandra Bălan a câştigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. Alexandra are 32 de ani şi a fost elevă a Colegiului A.I. Cuza

Proiectul „Cutia Școlarului” a fost aprobat de Consiliul Local printr-o hotărâre adoptată în pe 11 octombrie, fiind inițiat în premieră de municipalitatea ploieșteană, din dorința de a veni în sprijinul bobocilor din învățământul primar, cu un set de rechizite școlare gratuite, asamblate într-un pachet atractiv, personalizat pentru fetițe și pentru băieței, care să fie utilizate cu interes de către micii elevi la activitățile din clasa 0.

Mărturii ale părinților și rudelor copiilor consumatori de droguri: „În spitalele noastre îi internează o săptămână pentru că nu au paturi. Solicitarea este atât de mare”/ „Și eu sunt mama unui copil care se droghează, care acum e la pușcărie”/ „Fratele meu nu este la pușcărie, este în groapă”

El vine, practic, în completarea programului „Primul ghiozdan”, un proiect deja de tradiţie în Ploieşti, dedicat elevilor de clasa I, prin intermediul căruia mii de copii ploieșteni au beneficiat, în ultimii 10 ani, de rechizite școlare gratuite și ghiozdane cu un design modern și plăcut. Noul proiect al Primăriei, „Cutia Școlarului” a fost gândit din aceleași perspective, respectiv de a se acorda o facilitate concretă elevilor din învățământul primar și de a combate abandonul școlar timpuriu. O clauză valabilă pentru ambele programe este că, în situaţia în care rămân pachete nedistribuite, acestea sunt repartizate către familiile cu copii mici aflate în evidenţele Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare.

Lista rechizitelor incluse în programul „Cutia Şcolarului” cuprinde:

» Caiet de lucru – Matematică;
» Caiet de lucru – Limba română;
» Set carioci;
» Pahar pictură din material plastic;
» Caiet tip I, A5 – 2 buc;
» Caiet matematică, A5 – 2 buc;
» Hârtie glasată – 6 culori;
» Set de scris – 4 piese;
» Stilou cu 2 rezerve;
» Acuarele – 12 culori;
» Caiet de lucru exerciții grafice;
» Set creioane colorate;Â
» Caiet de lucru – Dezvoltare personală;
» Mapă plastic cu buton, A4;
» Set etichete școlare;
» Bloc desen, A4.

Contractul de furnizare a produselor pentru anul școlar în curs, în valoare de aproape 135.000 de lei fără TVA, a fost încheiat de către Primărie cu S.C. GRUP EDITORIAL LITERA SRL.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191