Produse românești de marochinărie – afacere de familie din Măneciu, județul Prahova, acum și online

Produse românești de marochinărie – afacere de familie din Măneciu, județul Prahova, acum și online

Tot mai multe afaceri de familie ajung să fie prezentate în media, reprezentând exemple bune de urmat pentru cei cu spirit antreprenorial. Este și cazul firmei SC Sandali Expo SRL, o afacere de familie din comuna Măneciu, județul Prahova, ce activează în domeniul marochinăriei. O afacere mică, bazată pe muncă și pasiune, care se confruntă cu diverse provocări, la fel ca cele mai multe IMM-uri din țara noastră.

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Aproape 800.000 de microîntreprinderi și firme mici există în România, generând aproximativ jumătate din cifra de afaceri totală din țara noastră. Multe dintre aceste firme sunt afaceri antreprenoriale pornite cu puține resurse, dar cu mult entuziasm. De asemenea, un rol important în economia locală este jucat de afacerile de familie, parte din suma de IMM-uri care aduc aproape două treimi din profitabilitatea înregistrată de companiile din România.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Astfel, deși micile firme nu pare să aibă o contribuție prea mare în economie, realitatea este cu totul diferită: privind în ansamblu, aceste companii, multe dintre ele înființate de antreprenori cu sprijinul familiei, pot fi considerate motorul economiei românești. Tocmai de aceea, așa cum se procedează în toate țările dezvoltate din Uniunea Europeană, micile afaceri trebuie încurajate inclusiv de clienți, aceștia având multe avantaje prin alegerea de produse și servicii locale. Să fii un suporter al economiei locale, regionale și naționale prin alegerile pe care le faci nu contrazice spiritul comunității europene, care se bazează tocmai pe acțiune locală pentru efecte la nivel general.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Produse românești de calitate la prețuri accesibile

Tatiana Dorogheanu a început afacerea Sandali Expo în anul 2019, împreuna cu soțul său. Fără a avea experiență în domeniul comercializării produselor de marochinărie, antreprenoarea a pornit de la o nevoia de a oferi comunității locale produse românești din piele, la prețuri accesibile. A resimțit cererea existentă și lipsa de ofertă pe acest segment unde domină în prezent produsele de import – la prețuri foarte mari acolo unde este nivel ridicat de calitate și de calitate scăzută acolo unde prețurile sunt acceptabile.

Având un bun raport calitate / preț, Sandali Expo a pornit așadar cu premizele unei afaceri performante. A fost deschis primul magazin pentru comercializarea produselor de marochinărie locale în centrul comunei Măneciu în toamna anului 2019. „Vânzarea de produse de încălțăminte și genți de piele produse în România a mers bine la început, dar a fost afectată la scurt timp după deschidere de pandemia de Covid-19, cu restricțiile aferente. A fost nevoie să ne adaptăm, dar faptul că nu aveam posibilitatea de a vinde produsele online ne-a limitat puternic vânzările”, explică Tatiana Dorogheanu.

Probleme în retailul offline, oportunități în cel online

Planul de afaceri inițial nu a mai putut fi susținut, așadar s-au căutat diverse soluții pe moment. A fost diversificată gama de produse din magazinul propriu, incluzând jucării și alte articole, pentru a asigura un flux mai bun al banilor în afacere. În prezent, Sandali Expo are doi angajați si comercializează produse exclusiv în magazinul său de desfacere din centrul comunei Măneciu. Mediul online este foarte puțin utilizat de firma de familie – nu există un magazin online propriu, ci doar o pagina de Facebook.

Avantajele generate de internet sunt mai nou folosite prin prisma proiectului Stilulmeu.ro, platformă de comerț electronic dedicată producătorilor și comercianților locali de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, obiecte de decorațiuni interioare, cadouri, din regiunea Sud-Muntenia (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman).

Proiectul Stilulmeu.ro reprezintă o afacere socială implementată în cadrul proiectului „SEED – Social Economy Entrepreneurship Development”, POCU/449/4/16/128496, Linia de finanțare: POCU 2014-2020, Axa prioritară „Incluziunea socială și combaterea sărăciei”, Operațiunea „Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă”, de către firma ChoozFit SRL.

Produse românești de marochinărie, online pe Stilulmeu.ro

În urma unui parteneriat comercial, produse românești de marochinărie din gama Sandali Expo devin disponibile la comandă online pe Stilulmeu.ro. Platforma de comerț electronic are drept scop creșterea gradului de competitivitate a producătorilor și comercianților locali de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, obiecte de decorațiuni interioare, cadouri, din Regiunea Sud-Muntenia, printr-o mai bună promovare a acestora și prin creșterea prezenței lor în mediul online.

Sandali Expo apreciază inițiativa Stilulmeu.ro de a promova producătorii și comercianții locali, mai ales că aceștia încă se confruntă cu dificultăți ca urmare a pandemiei. Obiceiurile de consum ale românilor s-au modificat, magazinele fizice pierd cotă de piață în favoarea comenzilor din magazine online. Totuși, zona de comerț electronic este un mediu extrem de concurențial, unde ai nevoie de buget de promovare și cunoștințe specifice.

„Am hotărât să ne lansam și noi în mediul online cu ajutorul platfomei Stilulmeu.ro, un ajutor binevenit pentru noi, fiind un proiect de economie socială care ne ajută să ne promovăm fără costurile asociate unei astfel de operațiuni, eforturi financiare pe care nu ni le putem permite. Sperăm ca această primă colaborare în mediul online să ne ajute să ne îndeplinim planurile de extindere a afacerii noastre în viitorul apropiat”, mai spune Tatiana Dorogheanu.

De la români, pentru români

Produsele afacerii de familie din Măneciu, județul Prahova, produse românești de înaltă calitate, sunt acum disponibile mai ușor la comandă pe internet, accesibile românilor la nivel național. Să cumperi pantofi românești din piele și alte produse de marochinărie de la Sandali Expo înseamnă să sprijini mediul antreprenorial românesc, micii întreprinzători, economia locală. Nu este însă un gest caritabil, ci unul sustenabil.

Pe lângă faptul că sprijini economia românească în cel mai profund mod (economie la care suntem conectați cu toții), ai parte de produse cu un excelent raport calitate / preț. Astfel de articole, la același nivel de calitate, însă cu eticheta unor branduri premium – lux, au prețuri mult mai ridicate în comerț, înglobând diverse costuri de transport, marketing etc. Românii se pot implica astfel în sprijinirea efectivă a producătorilor români, având beneficii la fiecare achiziție de pe platforma de comerț electronic Stilulmeu.ro.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191