Proiect de lege adoptat de Senat: Șoferii condamnaţi că au condus beți sau drogaţi, fără permis pe o perioadă de până la 10 ani

Proiect de lege adoptat de Senat: Șoferii condamnaţi că au condus beți sau drogaţi, fără permis pe o perioadă de până la 10 ani

Senatul a adoptat, luni, în calitate de prim for sesizat iniţiativa social-democratului Robert Cazanciuc prin care şoferii condamnaţi pentru conducerea vehiculelor băuţi sau drogaţi pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani, a anunţat senatorul PSD. Propunerea legislativă modifică şi completează unele normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar Camera Deputaţilor este decizională pe acest proiect.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

„Senatul a votat astăzi legea prin care şoferii condamnaţi pentru conducerea vehiculelor băuţi sau drogaţi pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani. Aşa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morţi pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii şase ani”, a scris Robert Cazanciuc, luni pe Facebook.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

El a mai spus că, „după Legea Anastasia, a venit, ţinându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care şoferii prinşi cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogaţi „nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”.

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

„Legea merge pentru decize finală la Camera Deputaţilor. Mulţumesc colegilor senatori: 101 voturi «pentru», nici un vot «împotrivă»!”, a concluzionat Cazanciuc.

Pe 21 septembrie, senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunţat că a depus la Senat un proiect de lege care să ajute la combaterea eficientă a consumului de droguri. Documentul prevede pedepse înăsprite, dar şi circumstanţe agravante pentru cei care folosesc minori.

„În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată. Se vor majora pedepsele privind şi finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate”, a explicat Cazanciuc, în postarea de pe reţeaua de socializare, potrivit

Potrivit senatorului PSD, iniţiativa legisaltivă mai prevede că folosirea minorilor în derularea de operaţiuni cu substanţe psihoactive va fi o circumstanţă agravantă în săvârşirea infracţiunilor privind traficul de doguri.

„Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistenţa de specialitate”, a mai transmis Cazanciuc.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191