PROIECTE DE SUCCES FINANTATE DE UE IN ROMANIA

PROIECTE DE SUCCES FINANTATE DE UE IN ROMANIA

Orădenii au un nou motiv de mândrie: un sistem de termoficare urbană modern și eficient, dar și aer mai curat în oraș!
Emisiile provenite de la centralele de termoficare reprezintă o sursă majoră de poluare a aerului în timpul sezonului rece. Măsurile de reducere a acestora au, pe lângă dimensiunea ecologică, și un impact pozitiv asupra eficienței energetice.
Prin finanțarea acordată din fonduri europene, Primăria Municipiului Oradea a reabilitat peste 40 de kilometri de rețea termică, contribuind astfel la creșterea eficienței energetice a orașului prin dezvoltarea sistemului centralizat de transport și distribuție a energiei termice în municipiu.
La finalizarea proiectului, pierderile de energie termică în rețeaua de transport și distribuție din Oradea s-au redus cu 26,7 %. Astfel a fost asigurată creșterea eficienței energetice în întregul sistem.
Printre alte beneficii ale proiectului se pot menționa:
o Îmbunătățirea parametrilor tehnici de transport a energiei termice și reducerea costurilor globale de mentenanță și reparații;
o Îmbunătățirea siguranței și calității căldurii și apei calde furnizate consumatorilor casnici și non-casnici;
o Reducerea emisiilor de CO2 și de alți poluanți (NOx, SO2, pulberi) ca urmare a reducerii cantității de combustibil folosit (efect al reducerii de pierderi de energie termică).
Întreaga investiție contribuie la reducerea impactului negativ al emisiilor poluante, îmbunătățind calitatea aerului și confortul populației.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191