Proprietarul unei case trăiește un coșmar din cauza chiriașilor. De ce nu poate să îi dea afară

Proprietarul unei case trăiește un coșmar din cauza chiriașilor. De ce nu poate să îi dea afară

Un caz alarmant de înșelăciune, în care un proprietar de casă a fost victimă a unor chiriași necinstiți, ar putea inspira alți escroci, însă ar trebui să fie un avertisment pentru cei care doresc să închirieze locuințe.

Prefectul Emil Drăgănescu aduce administrația mai aproape de cetățeni: Audiențe directe cu șefii instituțiilor publice

Povestea din Brașov, prezentată de Digi 24, este una simplă. Un proprietar a încheiat un contract de închiriere pentru casa sa pe o perioadă de cinci ani, iar în scurt timp, chiriașii au refuzat să mai plătească chirie.

Haos la Spitalul Județean din Ploiești! Secția de Chirurgie refuză să mai opereze pacienți! Scrisoare adresată managerului Nica

Deși proprietarul își dorește să-i evacueze, se confruntă cu dificultăți legale. Chiar dacă a solicitat intervenția poliției, aceștia nu au putut lua măsuri, deoarece chiriașii sunt protejați de lege.

Virgiliu Nanu (CJ Prahova) și ministrul Cseke Attila, parteneriat pentru Prahova. Ce investiții sunt prioritare

Proprietarul a încercat chiar să întrerupă furnizarea utilităților, însă fără succes în a-i determina să plece. A depus o acțiune în instanță, dar până la soluționarea cazului, trebuie să-i tolereze în locuință.

Totul a început în urmă cu nouă luni, când cei doi chiriași, un cuplu, căutau o locuință spațioasă, cu grădină și facilități moderne. Au semnat un contract de cinci ani cu proprietarul în cauză, dar după doar trei luni, au încetat să mai plătească chiria.

Au invocat lipsa banilor pentru plată, deși proprietarul a fost sceptic în privința acestor motive, dată fiind comportarea lor. Proprietarul a oferit chiar să le faciliteze o locuință temporară pentru două luni, dar chiriașii au refuzat, invocând legea care îi protejează.

Proprietarul se simte înșelat și a decis să își rezolve problema prin instanță. Primul termen în proces este pe 11 iunie, iar o decizie finală este posibil să fie emisă în august, după o eventuală perioadă de vacanță judiciară.

Chiriașii vor avea apoi 30 de zile pentru a ataca decizia, iar în cazul unui eventual apel, acesta va fi judecat în octombrie. Astfel, proprietarul ar putea fi nevoit să aștepte până anul viitor pentru a-și recupera locuința.

Pentru a evita astfel de situații, avocații recomandă încheierea contractelor de închiriere pe perioade mai scurte, care să nu depășească un an.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191