Putin recunoaște că anul 2022 a fost „dificil”. Liderul Rusiei, aproape că imploră Occidentul: „Se pot întoarce, dacă vor”

Putin recunoaște că anul 2022 a fost „dificil”. Liderul Rusiei, aproape că imploră Occidentul: „Se pot întoarce, dacă vor”

Putin a vorbit despre cât de dificil a fost 2022 pentru Rusia, anul în care a decis să lanseze invazia pe scară largă în Ucraina.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut, vineri, că anul 2022 a fost cel mai dificil pe care l-a cunoscut țara sa din punct de vedere economic, dar liderul de la Kremlin a rămas optimist. Astfel, președintele Rusiei și-a exprimat satisfacția că „drumul înainte” pe care l-a adoptat în urmă cu un an „funcționează”.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Putin a spus, în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), că, din cauza circumstanțelor, pe care le-a descris simplu ca fiind situația globală, Rusia s-a confruntat cu multe dificultăți care au afectat logistica „și fiecare aspect al vieții economice”.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

„Putin a subliniat apoi că măsurile luate de guvern și orientarea acestuia către o concentrare pe producția internă au dus la o macroeconomie în creștere și prosperă și la un buget stabil”, notează agenția de presă Baha.

Totodată, Putin a remarcat că planul Occidentului de a „distruge” Rusia prin sancțiunile impuse din cauza războiului din Ucraina a eșuat. El a subliniat că inflația anuală în țară în luna mai a fost de 2,51%, ceea ce este, în cuvintele sale, mai mică decât în multe alte țări.

Tot în timpul discursului său de la Sankt Petersburg, Vladimir Putin le-a transmis companiilor din Occident că se pot întoarce dacă doresc și a promis că autoritățile le vor oferi „condiții adecvate” dacă vor dori să funcționeze în Rusia.

Putin a subliniat că Rusia va saluta afacerile străine, dar că „se va gândi mai mult” de data aceasta la propria industrie internă. În plus, el a transmis că Rusia își va lăsa ușa deschisă pentru companiile occidentale, dar va monitoriza și „comportamentul” acestora la eventuala întoarcere. De asemenea, el a precizat că unele întreprinderi naționale i-au cerut să nu le permită întoarcerea celor occidentale, deoarece plecarea lor a lăsat liberă o nișă de două trilioane de ruble, aproximativ 23,8 miliarde de dolari, potrvit sursei citate mai sus.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191