Raport AJOFM Prahova/ Aproape 500 de persoane si-au gasit un job prin intermediul Agentiei

Raport AJOFM Prahova/ Aproape 500 de persoane si-au gasit un job prin intermediul Agentiei

In luna ianuarie 2023, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Prahova au fost încadrate în muncă 484 persoane, dintre care 257 femei.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 228 au peste 45 de ani, 54 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 21 au între 30 și 35 de ani, 54 sunt tineri între 25 și 30 de ani (37 tineri NEETs) iar 127 sunt tineri sub 25 de ani (105 tineri NEETs).

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 265 provin din mediul urban, iar 219  persoane sunt din mediul rural.

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (191), urmate de cele cu studii profesionale si scoala de ucenici (103). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 102, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 51.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Prahova, 104 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, in luna ianuarie 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.179 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, puteți accesa www.anofm.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191