Rata inflaţiei creşte, salariile românilor scad. Oamenii îşi permit mai puţine, cu acelaşi salariu!

Rata inflaţiei creşte, salariile românilor scad. Oamenii îşi permit mai puţine, cu acelaşi salariu!

Salariile românilor scad direct proporţional cu creşterea ratei inflaţiei. În prima lună a acestui an, salariul mediu net a scăzut cu aproape 150 de lei față de câștigul din luna decembrie a anului trecut.

Se îngroaşă gluma! Gheorghe Sîrbu a plecat din PNL şi candidează la Primăria Ploieşti din partidul SOS, al Dianei Şoşoacă

Totul în condițiile în care, din cauza prețurilor uriașe, oamenii plătesc dublu pentru alimentele de bază.

Primarul Volosevici: Elevii primesc mere stricate şi biscuiți „de carton” în programul „Cornul şi laptele” derulat prin Consiliul Județean. Am sesizat Prefectura Prahova

Salvarea? Să scadă taxa pe muncă

Aviz „paraditorilor”! Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: ‘Tentaţia exercitării discreţionare a puterii’ să fie ‘de domeniul trecutului’!

În acest moment, există două variante pe masa guvernanților. Fie se reduce taxarea pe muncă prin reducerea contribuției de asigurări sociale, care este de 25%, fie prin reducerea contribuției la sănătate, care este de 10%.

De exemplu, dacă s-ar reduce contribuția de asigurări la sănătate cu 5 procente, un angajat plătit cu salariul minim pe economie ar putea câștiga aproximativ 140 de lei. În acest moment, un angajat plătit cu salariul minim pe economie virează la bugetul de stat 280 de lei, contribuție pentru asigurarea la sănătate.

Cele mai mici salarii din România sunt în:

HORECA – 2.412 de lei

fabricarea articolelor de îmbrăcăminte – 2.581 de lei

fabricarea de mobilă – 2.804 de lei

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191