Reacţia unei mame, după ce copilul ei a ales să înveţe o meserie în loc să meargă la liceul teoretic. În 3 ani, are loc de muncă asigurat

Reacţia unei mame, după ce copilul ei a ales să înveţe o meserie în loc să meargă la liceul teoretic. În 3 ani, are loc de muncă asigurat

Liceele cu profil tehnic încep să ofere elevilor şansa de a combina teoria cu practica profesională, organizată chiar în clasele unităţilor de învăţământ. Aici angajatorii îşi găsesc viitorii angajaţi, tineri pregătiţi de a-şi începe cariera. La Buzău au fost scoase 185 de locuri în clase duale, în cinci licee, iar aproape jumătate dintre ele se regăsesc la Liceul Tehnic din municipiul Buzău.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Meseria, brăţară de aur

„Anul acesta oferim şi 70 de locuri la învăţământul profesional dual, ceea ce înseamnă că avem o colaborare foarte bună cu operatorii economici”, spune Corina Moise Poenaru, director Liceul Tehnic Buzău.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Iar tinerii au de unde alege. „Cât mai multe profile cu putinţă, cum ar fi: mecanică auto, tinichigiu, avem şi bucătar, ospătar, electromecanic aparate utilaje, şi bineînţeles, la învăţământul profesional simplu avem şi comerciant vânzător”, adaugă Corina Moise Poenaru, director Liceul Tehnic Buzău. 

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Tinerii învaţă în 3 ani o meserie

Cu atâtea oferte, tinerii sunt încântaţi de faptul că, în doar trei ani pot învața cu adevărat o meserie. 

  • Elev: Vreau să mă pun pe o meserie foarte bună. M-aş pune pe mecanică auto, îmi place să lucrez foarte mult ca mecanic. 
  • Reporter: Este o meserie de viitor?
  • Elev: Da, da. 

Pasionaţi de gastronomie, mulţi dintre tineri deja visează la un post de bucătar. 

  • Elevă: Este un loc foarte frumos, te poţi dezvolta, învăţăm foarte multe lucruri. 
  • Reporter: Te gândeşti deja la un loc de muncă?
  • Elevă: Da, facem practică în judeţul nostru. Avem aici atatea restaurante, dintre cele mai bune. 

Părinţii sunt încântaţi de alegerile copiilor. 

  • Reporter: Ce profil a ales, ce meserie?
  • Mamă: Electromecanic în utilaje industriale şi frigotehnist. 
  • Reporter: Este o meserie de viitor pentru el?
  • Mamă: Să sperăm că da. 

Mai mult de-atât, elevii care aleg învăţământul dual vor beneficia și de o bursă de 400 de lei pe lună. În acest program sunt înscriși şi mai mulți angajatori, care le plătesc burse elevilor pe toată perioada școlarizării, iar după absolvire le oferă locuri de muncă. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191