Reacție dură la Viena privind acceptarea României în Schengen: „Cât de proști cred Nehammer și Karner că sunt austriecii?”

Reacție dură la Viena privind acceptarea României în Schengen: „Cât de proști cred Nehammer și Karner că sunt austriecii?”

Decizia Austriei de a accepta România în spațiul Schengen a stârnit reacții dure la Viena în rândul extremiștilor de dreapta.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Austriecii au transmis că România poate întra în Schengen pentru început doar cu frontierele aeriene și doar după îndeplinirea unor condiții foarte clare.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

După anunțul Vienei, Hannes Amesbauer, purtătorul de cuvânt pentru securitate al formațiunii populiste de dreapta Partidul Libertății cunoscut și pentru puternica opoziție față de intrarea României în spațiul Schengen, a criticat dur decizia, conform presei austriece.

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

„Veto-ul lui Nehammer și Karner la Schengen a fost deja o farsă motivată de PR, deoarece nu a redus și nici nu a împiedicat imigrația ilegală în masă la care este expusă patria noastră, ci doar a continuat situația existentă cu zeci de mii de cereri de azil. Dar nici măcar această politică de azil nu se mai aplică: Prin demersul lui Karner de a slăbi dreptul de veto Schengen împotriva Bulgariei și României, ÖVP dovedește încă o dată că, în primul rând, nu are niciun interes onest de a opri „noua migrație a popoarelor”, ci mai degrabă va deschide ușile și mai mult, iar în al doilea rând, că este întotdeauna gata să îi ia fără jenă pe austrieci drept proști și să îi trădeze în favoarea elitelor de la Bruxelles. Răzgândirea lui Karner este, prin urmare, o trădare continuă a propriei populații și o răsturnare planificată în tranșe pentru a putea trece în cele din urmă cu mâna întinsă extinderea Schengen – și asta după ce Nehammer și Karner înșiși au afirmat recent că păstrează linia anterioară”, a declarat purtătorul de cuvânt al FPÖ pentru securitate Hannes Amesbauer.

„În loc să facă ceea ce este bine și corect pentru propria sa populație, ÖVP servește constant UE și elitele UE și consideră că austriecii nu observă cum sunt păcăliți. Cât de proști crede ÖVP că sunt, de fapt, austriecii? Nehammer, Karner și Co., evident, se consideră a fi deosebit de inteligenți”, a adăugat Amesbauer.

În schimbul intrării libere în rândul țărilor membre Schengen prin transportul aerian, Austria cere o protecție mai strictă a frontierelor externe terestre ale Uniunii Europene.

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a declarat, la postul national de radio, că a solicitat deja Comisiei Europene triplarea numărului de polițiști de frontieră și modernizarea tehnică a pazei de frontieră în special la granițele bulgaro-turce și romăno-sârbe. În plus, cere intensificarea controalelor între Bulgaria și România dar și între România și Ungaria.

Karner a precizat că ”solicitanții de azil din Afganistan și Siria, în special, ar trebui să fie transferați în România și Bulgaria cu autobuzul, cu trenul, sub orice formă”, fiind de fapt vorba de procedura de readmisie a imigranților prinși în Austria identificați ca provenind din România și Bulgaria. Oficialul austriac a spus că țara sa va accepta extinderea aeriană a Schengen doar când aceste condiții vor fi îndeplinite.

Articol recomandat de

‘Perla’ braziliană care vine la Barca în iarnă s-a însurat la doar 18 ani! Cum arată frumoasa sa soție

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191