Recalcularea pensiilor. Câți ani de vechime trebuie să ai pentru a primi 6.000 de lei lunar

Recalcularea pensiilor. Câți ani de vechime trebuie să ai pentru a primi 6.000 de lei lunar

Recalcularea pensiilor, din septembrie 2024, promite creșterea veniturilor în mod substanțial pentru unii pensionari. Seniorii care ar putea beneficia de o pensie de de lei sunt cei care trebuie să aibă o perioadă de contribuție de 33 de ani.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

de pensii vor crește de la 1 septembrie cu o medie de 40% 

Numărul pensiilor care depășesc de lei este foarte mic. Este vorba de doar de pensionari care se pot bucura de această pensie. În România, salariul mediu net este de de lei, dar sunt mulți care câștigă mult mai puțin. Acum trebuie să știi cum este posibil ca la recalculare un pensionar să obțină aproape de lei pensie și chiar o creștere de câteva sute de lei față de ce încasează acum.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Trebuie spus că de pensii vor crește de la 1 septembrie cu o medie de 40%. Celelalte de pensii rămân la nivelul de azi, chiar dacă pe recalculare ar trebui să scadă. Noua lege a pensiilor cere, însă ca nicio pensie să nu scadă.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Exemplu concret. Pensie de peste de lei 

Pensionarul de care vorbim s-a pensionat la 61 de ani. A ieșit la pensie cu un an și jumătate mai devreme. El are un punctaj anual foarte bun de 2,5. Cum punctul de pensie este de de lei, rezultă o pensie de de lei. Din fericire, pensionarul are un număr de puncte uriaș și anume 60 de puncte, semn că a avut salariu mare și a contribuit pe măsură.

Respectivul s-a pensionat chiar în anul 2024. A muncit 42 de ani care i-au adus, de asemenea, un număr mare de puncte de stabilitate. Puncte stabilitate = 5X0,5 + 5X0,75 + 7 X 1 = 13,25 puncte satbilitate. Total puncte = 60 + 13,25 = 73,25.

Pensie recalculare: 73,25 puncte X 81 lei punctul de referință = 5,933 de lei brut. Se aplică 10% impozit din ce trece de de lei, adică 290 de lei. Rămâne cu o pensie netă de lei.

Care este noua formulă de calcul a pensiei 

VPR (valoare punct de referință) X număr puncte.

Punctele: puncte contributivitate + puncte stabilitate + puncte necontributive.

Punctele de necontributivitate: armată, șomaj sau facultate (0,25 puncte de fiecare an).

– 0,50 puncte/an, pentru anii 26 – 30 în muncă

0,75 puncte/an, pentru anii 31 – 35,

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191