Rețetă de negresă de post cu nucă și gem. Un desert cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi

Rețetă de negresă de post cu nucă și gem. Un desert cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi

Ne aflăm în perioada de post a Paștelui, iar din acest motiv ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă simplă de negresă cu nucă și gem. Este un desert cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei mai dragi oameni din viața ta. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Rețeta de negresă de post cu nucă și gem este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos pentru perioada postului de Paște!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Această negresă de post cu nucă și gem este o opțiune minunată pentru deserturile de post sau pentru orice altă ocazie specială în care dorești să-i răsfeți pe cei dragi cu ceva dulce și delicios. Este un desert care îți va încânta papilele gustative.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ingrediente:

-2 căni de făină

-nuci măcinate sau tocate mărunt

-1 cană de zahăr

-1 cană de gem

-½ cană de ulei vegetal

-1 cană de apă călduță

½ cană de cacao

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-1 linguriță de oțet de mere

-1 linguriță de extract de vanilie

-un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și unge cu ulei o tavă pentru copt. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, cacaoa, nucile măcinate și sarea. Adaugă uleiul vegetal, apa călduță, extractul de vanilie și bicarbonatul de sodiu amestecat cu oțet de mere. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

Toarnă jumătate din compoziție în tava pregătită. Nivelizează cu o spatulă pentru a acoperi uniform suprafața. Pune gemul într-un strat uniform peste compoziția din tavă. Acoperă cu restul de compoziție.

Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când un băț de frigăruie introdus în mijlocul prăjiturii iese curat. După ce este gata coaptă, lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de 10-15 minute, apoi tai-o în pătrate sau dreptunghiuri.

Servește prăjitura de post cu nucă și gem alături de o cană de ceai sau cafea și bucură-te de savoarea ei delicioasă împreună cu cei dragi. Poftă bună!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191