Rețeta perfectă de clătite a lui chef Florin Dumitrescu. Doar bucătarii francezi le prepară așa. Ce nu recomandă să punem în aluat?

Rețeta perfectă de clătite a lui chef Florin Dumitrescu. Doar bucătarii francezi le prepară așa. Ce nu recomandă să punem în aluat?

Clătitele sunt un desert simplu, dar sofisticat, care aduce bucurie în orice casă. Deși par ușor de făcut, clătitele perfecte necesită atenție la detalii și tehnică, iar celebrul chef ne oferă o rețetă inspirată din școlile franceze de bucătărie. Cu ingrediente simple – făină, ou și lapte – și câteva reguli esențiale, cum ar fi evitarea zahărului în aluat, Florin Dumitrescu ne arată cum să obținem clătite fragede și delicioase.

Mario Daniel Soare a fost ales vicepresedinte al CJ Prahova din partea PSD

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este secretul pentru a face cele mai bune clătite. Acesta a prezentat pas cu pas ce trebuie să facem pentru a obține cel mai special desert datorită căruia cei apropiați vor rămâne impresionați.

Cât ne costă distracția de Sărbători: Primăria Ploiești plătește o sumă modică (10.000 lei). „Grosul” îl suportă Consiliul Județean, 150.000 lei

„Rețeta perfectă de clătite pentru mine conține 200 de grame de făină, un ou și undeva în jur de 400-450 ml de lapte. Trebuie bătut bine, să nu fie nici prea groasă, nici prea subțire. Nu vă recomand să puneți zahăr în aluat pentru că se va carameliza în tigaie din cauza temperaturii și nu veți putea întoarce foaia de clătită. Aveți încredere în mine, e mai bine fără zahăr.

Proiectul de construire a centurii Bușteni – Azuga, în atenția președintelui CJ Prahova, Virgiliu Nanu

Cel mai important test-testul polonicului. Trebuie să curgă, să nu fie foarte gros, să nu fie foarte subțire. Trebuie acum să mai pun puțin lapte că să fie o idee mai fluid. Clătita dacă pare că este ceva simplu, să știți că nu este! Nu degeaba în Franța sunt și școli de clătite la nivel de academie! Atât de artă este clătita! Aluatul este gata!

Tigaia trebuie să fie încinsă, doar nu foarte încinsă pentru a nu se arde untul. Cu untul rece murdăriți puțin tigaia, după care turnăm aluatul în toată tigaia. Niciodată n-am înțeles de ce, dar prima foaie de clătită nu îmi iese niciodată.

Puneți muntele de clătitele la frigider imediat pentru a se răci și pentru ca umplutura să nu se lase ulterior.”, a spus Florin Dumitrescu.

Celebrul chef a decis să umple clătitele cu frișcă și magiun de prune, așezând foile una peste alta, exact ca un tort.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191