
Este o rețetă simplă și ușor de pregătit, la care veți dori să vă întoarceți aproape în fiecare zi! Este vorba despre pulpele dezosate cu cartofi și usturoi, o mâncare ușoară, perfectă pentru zilele calde de vară!
Această rețetă delicioasă este foarte ușor de pregătit, chiar și de către cei care nu au foarte multă experiență în bucătărie. Pulpele se pregătesc ușor și nici nu vă trebuie ingrediente prea complicate!
City managerul Ploieștiului, Sorin Dumitrașcu, în conflict cu PNL
De ce ingrediente veți avea nevoie
Partea cea mai bună atunci când vine vorba despre această rețetă este faptul că nu veți avea nevoie de ingrediente prea complexe, sau scumpe. Practic, tot ce vă trebuie sunt cam 750 de grame de pulpe de pui dezosate, 3 – 4 linguri de ulei, două legături de ceapă verde, sau, dacă ne este mai ușor, 3 – 4 cepe vechi albe sau chiar și roșii.
De asemenea, veți mai avea nevoie și de sare, piper, boia dulce, o căpățână de usturoi, doi ardei kapia, cât și patru cartofi. Iar dacă doriți ca această mâncare să aibă un gust și mai bun, mai puteți folosi și 20 ml de vin alb sec și 5 – 6 ciuperci proaspete.
Cum se pregătește această mâncare delicioasă
Odată ce aveți la îndemână toate aceste ingrediente, veți putea începe să pregătiți pulpele de pui dezosate cu cartofi și usturoi. Iar primul pas pe care trebuie să îl urmați este să condimentați cât mai bine carnea cu boia, piper și sare, după care le veți putea marina cu ulei.
Dacă doriți, puteți lăsa carnea în frigider vreme de 8 – 12 ore, însă trebuie să o scoateți pe masă cu două ore înainte de a începe să gătiți. Mai departe, veți spăla și curăța legumele, după care trebuie să încălziți cuptorul la 200 de grade.
Pasul următor este să tăiați legumele în cuburi mari și să le așezați într-o tavă, iar apoi să le stropiți cu puțin ulei și cu sare. Potrivit , acest pat de legume trebuie copt vreme de 20 de minute.
La final, veți muta cartofii pe margini și veți pune carnea în mijlocul tavei. Totul trebuie pus la cuptor vreme de 30 de minute la 200 de grade. Tot acum trebuie adăugată și o ceașcă de apă, iar după ce a trecut timpul necesar, temperatura trebuie ridicată la 220 de grade.
Mâncarea trebuie să se mai rumenească vreme de 15 minute, cel mult, iar la final veți avea un preparat delicios, de care vă veți îndrăgosti imediat.