REVOLUȚIE la Paris! Franţa, sub asediul celor mai mari proteste – VIDEO

REVOLUȚIE la Paris! Franţa, sub asediul celor mai mari proteste – VIDEO

Franța a luat foc la propriu și la figurat. Cele mai mari orașe sunt scena unor proteste de amploare. Străzile arată ca după război, din cauza manifestanților care au recurs la violențe.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Este a zecea zi de greve, iar transportul în comun e dat peste cap.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

Lupte de stradă în marile orașe

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

În unele orașe, mitingurile s-au transformat în lupte de stradă. În altele, protestatarii au ocupat șinele de tren și autostrăzile. Mișcarea de protest a închis muzeele și a afectat activitatea rafinăriilor și centralelor nucleare, a căror capacitate de producție a scăzut.

Au fost marșuri în toată țara, marți, 28 martie, împotriva președintelui Emmanuel Macron și a proiectului de reformare a legii pensiilor.

Forțele de ordine fac cu greu față valului de protestatari violenți. Numeroși tineri furioși cu cagule au vandalizat mai multe obiecte stradale, au incendiat tomberoane şi au spart geamurile unor magazine.

Zeci de persoane, reținute în urma protestelor din Franţa

Flăcările s-au văzut mijlocul pieței, moment în care jandarmii și polițiștii au ieșit din dispozitivul de retragere și au avansat cu un efectiv de vreo 200 de jandarmi pentru a-i împinge pe cei care au dat foc la acele elemente stradale.

În replică, aceștia au început să arunce cu sticle, cu tot felul de obiecte pe care le-au găsit pe jos, inclusiv coșuri de gunoi.

Zeci de persoane au fost reținute în urma protestelor desfăşurate, astăzi, în Franţa faţă de planul creșterii vârstei de pensionare, anunţă autorităţile franceze, conform postului BFMTV.

Prefectura Poliţiei a anunţat că 27 de persoane au fost reţinute în urma implicării în violenţe în Paris. Au avut loc confruntări între grupuri de protestatari şi forţele de ordine în centrul capitalei Franţei, precum şi în oraşele Lille, Toulouse şi Strasbourg, conform cotidianului Le Monde.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191