România U21, în prima urnă

România U21, în prima urnă

Naționala Under 21 a României își va afla joi, 2 februarie, adversarii din preliminariile Campionatului European 2025, găzduit de Slovacia. Tragerea la sorți are loc la sediul UEFA de la Nyon, cu începere de la ora 10:00. Tricolorii Under 21 vor începe în septembrie un nou drum spre turneul final. Selecționata de tineret a România va fi în urna 1 valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO U21 2025, turneu ce va fi găzduit de Slovacia.

Mesaj din partea judecatorilor pentru „Portocala si Onea”: Magistrati cu un profil nesanatos

România U21 a devenit în ultimii ani o prezență constantă la turneele finala U21. În 2019, s-a calificat în semifinale dintr-o grupă cu Anglia, Franța și Croația. Performanța aceasta a reprezentat automat și calificarea la Jocurile Olimpice. Apoi, în 2021, tricolorii au părăsit competiția neînvinși, după remize cu Germania și Țările de Jos și victorie cu Ungaria, țara gazdă. Acum, anul acesta, la EURO 2023, România U21 va fi prezentă pentru a treia oară consecutiv la turneul final, de data aceasta în calitate de țară gazdă.

Un băiețel de cinci ani din Ploieşti, diagnosticat cu leucemie, are șanse la viată dacă îi suntem alături

PROCEDURA TRAGERII LA SORȚI

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

53 din cele 55 de asociații membre UEFA s-au înscris în competiție.

Liechtenstein nu a înscris o echipă pentru această competiție, iar Rusia este suspendată până la o nouă notificare în urma deciziei Comitetului Executiv al UEFA din 28 februarie 2022, care a fost confirmată în continuare de Curtea de Arbitraj pentru Sport la 15 iulie 2022. Gazda EURO U21 2025 – Slovacia – se califică direct la turneul final și nu va face parte din urnele de la tragerea la sorți. Prin urmare, 52 de asociații membre UEFA se vor afla în urne.

Extragerea va începe cu formațiile din urna a 6-a valorică și se va încheia cu cele din urna 1. Următoarele echipe nu se pot afla în aceeași grupă din motive geo-politice:

Armenia – Azerbaidjan
Belarus – Ucraina
Gibraltar – Spania
Kosovo – Bosnia și Herțegovina
Kosovo – Serbia

Sursa:frf.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191