Românii care vor primi peste 10.000 de lei de la stat. Află dacă și tu poți beneficia de acești bani

Românii care vor primi peste 10.000 de lei de la stat. Află dacă și tu poți beneficia de acești bani

Începând cu 4 decembrie 2023, românii au acces la o nouă rundă de finanțare destinată racordării la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare prin programul guvernamental „Prima Conectare”. Prin acest program, românii pot primi peste de lei de la ția Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că a treia rundă de atragere de fonduri, cu un buget impresionant de peste 653,6 milioane de lei, finanțată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), va fi disponibilă pentru aplicanți până la 9 februarie 2024 sau până când bugetul alocat se epuizează.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Care este scopul acestui program

Acest program are ca scop sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse, care se încadrează sub salariul minim brut pe țară garantat la plată, pentru acoperirea costurilor de branșare și racordare la rețelele publice de apă și canalizare. Cea de-a treia rundă de finanțare reprezintă o oportunitate semnificativă pentru acești oameni, oferindu-le șansa de a beneficia de servicii esențiale pentru o viață sănătoasă și sigură.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Procesul de aplicare este simplificat și se bazează pe Ghidul specific al programului. Solicitanții, care includ operatorii de servicii de utilități publice și operatorii regionali de servicii de utilități publice din sectorul de apă și apă uzată, au posibilitatea de a depune cererile de finanțare prin intermediul aplicației informațice disponibile pe site-ul AFM.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Una dintre caracteristicile notabile ale programului „Prima Conectare” este acoperirea integrală a costurilor eligibile ale proiectului. Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA. Cu alte cuvinte, familiile și persoanele singure cu venituri reduse nu vor suporta nicio cheltuială din buzunar pentru a se conecta la rețelele de apă și canalizare.

Ce condiții trebuie să îndepliniți ca să fiți eligibili pentru acest program

Pentru a fi eligibili pentru acest program, solicitanții trebuie să îndeplinească criterii stricte de venituri și să încheie parteneriate cu Unitățile Administrativ – Teritoriale (UAT) sau cu Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI). Programul vizează nu doar satisfacerea nevoilor imediate ale familiilor vulnerabile, ci și crearea unui mediu mai sigur și sănătos pentru comunități în ansamblu.

Această inițiativă guvernamentală reprezintă un pas semnificativ către asigurarea accesului universal la servicii esențiale precum apa potabilă și canalizarea. Prin investiția generoasă din PNRR, guvernul român nu numai că îmbunătățește calitatea vieții pentru aceste familii, dar contribuie și la dezvoltarea durabilă a comunităților locale.

Este important ca această oportunitate să fie promovată și conștientizată în rândul celor care se încadrează în această categorie și să se asigure că toți cei eligibili beneficiază de această inițiativă vitală. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191