Rusia a scos mii de blindate și tancuri sovietice din marele său depozit militar din Siberia

Rusia a scos mii de blindate și tancuri sovietice din marele său depozit militar din Siberia

Cel mai mare centru de depozitare a echipamentului militar rusesc a fost golit în proporție de aproape 50% de tancurile și blindatele sovietice păstrate acolo dinainte ca Rusia să invadeze Ucraina, potrivit unui raport Moscow Times realizat prin analizarea imaginilor din satelit.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Depozitul militar Vagjanovo, aflat în afara capitalei regiunii Buriația, Ulan-Ude, în estul Siberiei, este doar unul dintre aproximativ 20 de astfel de locuri identificate de Moscow Times, acesta întinzându-se pe o suprafață de 10 kilometri pătrați.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Imaginile din satelit făcute cu cinci luni înainte ca Rusia să declanșeze invazia în luna februarie a anului 2022 arată că în jur de de tancuri și blindate sovietice erau ținute la Vagjanovo.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

La ceva mai mult de un an mai târziu, în noiembrie 2022, în jur de de vehicule militare mai rămăseseră în depozit – o scădere de 40% din volumul total observat înainte de război.

Echipamentul militar de acest tip poate fi ținut și în clădiri cu sisteme de ventilație și încălzire, în hangare sau sub copertine, cele mai multe vehicule observate la Vagjanovo erau păstrate în aer liber.

Vagjanovo are, însă, și 10 hangare, care ar putea adăposti până la 400 de blindate.

Aproape jumătate din tancurile depozitate la Vagjanovo nu mai aveau turele, ceea ce înseamnă cel mai probabil că acestea au fost îndepărtate în decursul ultimului an pentru a fi echipate cu piese și echipamente noi, pe măsură ce Moscova se bazează tot mai mult pe tancuri vechi cu care le înlocuiesc pe cele distruse pe câmpul de luptă.

Rusia a pierdut până la data de 31 mai peste de tancuri din totalul de de tancuri pregătite de luptă care făceau parte din rezerva originală, potrivit proiectului Oryx.

Rusia a început să importe piese pentru tancuri și rachete pe care le-a vândut inițial unor țări precum India și Myanmar, potrivit rapoartelor din presă.

Printre echipamentele reimportate se numără mii de lunete și camere pentru tancuri, despre care analiști spun că sunt folosite pentru modernizarea vechilor tancuri T-72 pe care rușii le mai au în rezervă.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a cerut în iulie ca producția de tancuri să crească pentru a corespunde nevoilor forțelor ruse din Ucraina după ce Kievul a lansat o contraofensivă cu ajutorul armamentului livrat de Occident.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191