Rusia acuză SUA că sunt primele responsabile pentru atacul cu rachete ATACMS împotriva Sevastopolului

Rusia acuză SUA că sunt primele responsabile pentru atacul cu rachete ATACMS împotriva Sevastopolului

Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat Statele Unite că sunt primele responsabile pentru atacul cu rachete de duminică împotriva Sevastopolului în peninsula anexată Crimeea, în care au murit trei civili – inclusiv doi minori -, pentru că au furnizat Kievului rachetele ATACMS cu care a fost întreprins atacul, transmit EFE şi AFP.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

„Responsabilitatea pentru atacul deliberat cu rachete împotriva populaţiei civile la Sevastopol revine înainte de toate Washingtonului, care a furnizat aceste arme Ucrainei, precum şi regimului de la Kiev, de pe teritoriul căruia a fost lansat acest atac”, a afirmat ministerul într-un comunicat.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Potrivit ministerului rus, „toate misiunile de zbor ale rachetelor tactico-operaţionale ATACMS din SUA sunt proiectate de specialişti nord-americani pe baza propriilor date de la sateliţii-spion ai Statelor Unite”.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

„Aceste acţiuni nu vor rămâne fără răspuns”, a mai afirmat comandamentul militar rus.

Ministerul Apărării rus a informat mai devreme că forţele ucrainene au lansat asupra Sevastopolului – baza principală a Flotei ruse de la Marea Neagră – cinci rachete ATACMS, de fabricaţie americană, echipate cu focoase cu dispersie.

Patru rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă, dar a cincea a deviat de la cursul sau şi a explodat pe coasta peninsulei, omorând trei civili – printre care două fetiţe de 2 şi, respectiv, 9 ani – şi rănind alţi 124, conform celui mai recent bilanţ al autorităţilor medicale, notează sursele citate de Agerpres.

Pe reţelele de socializare circulă videoclipuri care arată locuitori aflaţi la plajă alergând speriaţi la auzul exploziilor.

Comitetul rus de Investigaţie a informat că a deschis un dosar penal pentru terorism după atacul cu rachete şi că în prezent „stabileşte circumstanţele evenimentelor şi persoanele legate de atacul terorist, ale căror acţiuni vor fi evaluate juridic”.

„La locul incidentului lucrează anchetatori şi criminalişti”, a adăugat Comitetul.

Potrivit AFP, Washingtonul a anunţat în aprilie că a trimis rachete ATACMS Ucrainei, care le cerea de multă vreme pentru a putea lovi mai adânc în spatele frontului.

Ucraina utilizase pentru prima dată în octombrie rachete americane ATACAMS împotriva Rusiei, însă cele trimise recent dispun de o rază mai lungă de acţiune, de până la 300 km.

Ucraina nu a comentat până acum atacul de la Sevastopol.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191