Rușii atacă în estul Ucrainei cu 100.000 de militari: un amestec de trupe de elită și unități de sacrificiu, formate din foști deținuți

Rușii atacă în estul Ucrainei cu 100.000 de militari: un amestec de trupe de elită și unități de sacrificiu, formate din foști deținuți

Armata rusă folosește un amestec de trupe de elită cu unități formate din foști deținuți, în cadrul noilor acțiuni ofensive declanșate în estul Ucrainei, în regiunea Kupiansk (situată între regiunile Harkov și Luhansk). Deși ministerul rus al Apărării a anunțat că trupele ruse au obținut câștiguri teritoriale limitate, forțele Moscovei nu vor putea să avanseze ori să reușească o străpungere decisivă a lniei frontului, din cauza calității slabe a trupelor, se arată în cel mai recent raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), publicat luni dimineața (ora României).

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Conform ministerului rus al Apărării, forțele ruse au reușit să avanseze 2 kilometri de-a lungul frontului și 1,5 kilometri în adâncimea sa, într-o zonă neprecizată pe axa Kupiansk.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Conform ISW, rușii urmăresc să atragă în zona Kupiansk rezervele armatei ucrainene, astfel încât aceste trupe să nu poată fi folosite în zonele de front unde forțele Kievului se află deja în contraofensivă.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Concomitent, rușii transferă trupe în regiunea Bahmut, unde ucrainenii raportează zilnic noi avansuri pe flancuri, în încercarea de a fixa și ei în această zonă cât mai multe trupe rusești, inclusiv unități de elită din regimentele de parașutiști ale Moscovei.

„ISW estimează în continuare că forțele ruse nu vor reuși, cel mai probabil, să avanseze ori să obțină o spargere a frontului între regiunile Harkov și Luhansk, în parte din cauza slabei calități a forțelor ruse desfășurate în această zonă. Conform surselor ucrainene și ruse, în regiunea Kupiansk operează elemente ale Armatei 1 de Gardă Tancuri și unitățile de „Asalt-Z”, alcătuite din foști deținuți”, se arată în raportul ISW.

Unitățile de „Asalt-Z” au un moral scăzut și probleme de disciplină, în vreme ce Armata 1 de Gardă Tancuri a suferit deja pierderi grele în Ucraina și are capacitatea de luptă afectată, conform ISW.

Cu toate acestea, oficialii armatei ucrainene au declarat că Rusia a concentrat peste de militari și 900 de tancuri pe linia frontului dintre Harkov și Luhansk.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191