Rușii atacă la Avdiivka cu camioane produse în anii ’30. În total, Rusia a pierdut aproape 200.000 de militari – „pierderi permanente”

Rușii atacă la Avdiivka cu camioane produse în anii ’30. În total, Rusia a pierdut aproape 200.000 de militari – „pierderi permanente”

Armata rusă continuă să atace orașul Avdiivka, în ciuda pierderilor uriașe suferite în ultimele trei săptămâni, estimate la mii de militari uciși sau răniți și sute de tancuri și vehicule blindate distruse. După atacurile la scară mare, în care au folosit un număr mare de militari și de vehicule de luptă, soldate cu eșec și pierderi mari, rușii și-au schimbat tactica și încearcă să folosească grupuri mai mici de atac, în încercarea de a cuceri acest oraș transformat într-o fortăreață de apărătorii ucraineni. Militarii Kievului au postat recent imagini filmate de o dronă care arată o coloană rusească alcătuită din camioane „Polutorka”, produse pe vremea lui Stalin, în anii 1930, copiate după modelul camionului Ford din aceeași perioadă.

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

Forțele ruse încearcă să avanseze la Avdiivka din sudul și nordul orașului, care e semiîncercuit deja. Aceștia continuă să arunce tot mai multe trupe și tehnică de luptă în încercarea de a încercui complet localitatea, conform generalului ucrainean Mikola Malomuj.

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

Anton Gherașcenko, consilierul ministrului ucrainean de Interne, l-a citat pe un reprezentant al direcției de informații militare ucrainene, Andrii Iusov, care a spus că în prezent rușii nu mai dispun de resursele necesare pentru o ofensivă la scară mare, similară invaziei din 24 februarie 2022.

BREAKING/ Prefectul Emil Drăgănescu blochează proiectul lui Tudone de „mituire” a primarilor PNL: „Vom ataca în instanță această ilegalitate!”

Gherașcenko a publicat un clip video în care se observă o unitate de asalt a armatei ruse care folosește la Avdiivka camioane „Polutorka”, extrem de vechi, fabricate în anii 1930, practic o copie sovietică a camioanelor Ford livrate de SUA URSS ca parte a ajutorului și asistenței militare pentru lupta împotriva Germaniei naziste.

Rușii au lansat doar în acest weekend peste 75 de atacuri asupra orașelor Avdiivka și Marinka, ambele situate în regiunea Donețk, pe care forțele Moscovei nu au reușit nici până în prezent să o cucerească în întregime, în ciuda faptului că acest oblast a fost ilegal anexat la Federația Rusă în septembrie 2022.

35 de atacuri au fost declanșate sâmbătă și alte peste 40 în ziua de duminică. Astfel, conform unui comunicat al Statului major al armatei ucrainene, publicat pe Facebook, duminică au fost înregistrate peste 20 de atacuri la Avdiivka și alte peste 20 la Marinka.

Pierderile înregistrate de armata rusă în cadrul ofensivei de la Avdiivka sunt uriașe. Doar într-un atac de pe 19 octombrie, rușii au pierdut 50 de tancuri, 100 de blindate și peste 900 de oameni, conform Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). De asemenea, într-un alt atac, declanșat la începutul ofensivei, rușii au pierdut într-o singură zi efectivele unui întreg batalion: sute de oameni și zeci de blindate.

Ministerul britanic al Apărării a estimat, în analiza zilnică referitoare la situația războiului din Ucraina, cu o probabilitate de 55-75%, că armata lui Putin a pierdut în cele 20 de luni de război în Ucraina, între – de militari, considerați „pierderi permanente”, adică militari uciși ori răniți foarte grav, care nu se mai pot întoarce pe câmpul de luptă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191