Ruşii au capturat pe front un blindat american Bradley M2A2: „Mulţumim Zelenski pentru această maşină”. VIDEO

Ruşii au capturat pe front un blindat american Bradley M2A2: „Mulţumim Zelenski pentru această maşină”. VIDEO

Imaginile ar fi fost surprinse pe frontul de sud, în Zaporojie. În cadre apar cel puţin 5 soldaţi ruşi din detaşamentul Kerch care se laudă că au capturat blindatul american Bradley şi îi mulţumesc preşedintelui Volodimir Zelenski pentru maşină. Blindatul nu pare avariat masiv. Nu este clar când anume au fost filmate imaginile, nici dacă ruşii au şi reuşit să-l ia de pe câmpul de luptă sau doar s-au pozat în faţa lui, făcând semnul victoriei. 

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Câte blindate Bradley a primit Ucraina

Ucraina a primit până la 124 de vehicule de luptă Bradley. Potrivit unui articol publicat de Forbes pe 18 iunie 2023, la momentul respectiv, site-urile de informaţii open-source documentau că ucrainenii au pierdut 17 blindate Bradley, dintre care cinci au fost distruse complet, în timp ce restul erau fie parţial avariate, fie abandonate.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Şoigu: Ucraina a pierdut peste de soldaţi (morţi şi răniţi) în timpul contraofensivei

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, s-a lăudat în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate marţi la Moscova că începând cu 4 iunie, forțele armate ale Ucrainei au pierdut peste de militari și peste de piese de echipament militar. 

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

„Pierderile inamicului, începând cu 4 iunie, au ajuns la peste de militari și piese de armament”, a declarat Șoigu care a catalogat operaţiunile ofensive ucrainene drept „o aşa-zisă contraofensivă”.

Şoigu a mai pretins că de la începutul lunii iunie, trupele ruse au distrus 21 de avioane, 5 elicoptere, de tancuri și blindate, inclusiv 17 tancuri Leopard, de fabricație germană, cinci tancuri AMX, produse de Franța și 12 blindate de luptă Bradley, produse în SUA.

Potrivit bilanţului rusesc, forțele ruse au eliminat 914 echipamente speciale automate, două sisteme de apărare aeriană, 25 de sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) şi 403 tunuri de artilerie și aruncătoare de bombe.

Sistemele rusești de apărare aeriană au doborât 176 de rachete HIMARS, 27 de rachete de croazieră Storm Shadow și 483 de drone ale forțelor armate ucrainene. „Încă o dată, repet, 403 piese de artilerie au fost distruse, inclusiv 43 de piese de artilerie fabricate în SUA și 46 de piese de artilerie autopropulsată din Polonia, Statele Unite și Franța”, a subliniat ministrul rus.

Potrivit acestuia, trupele ruse continuă să ţintească rezervele și echipamentele militare furnizate de Occident pentru a reduce potențialul ofensiv al forțelor armate ucrainene.

Potrivit lui Şoigu, serviciile de informații străine, în primul rând cele ale Statelor Unite și cele ale NATO, urmăresc îndeaproape operațiunile de luptă ale Rusiei și remarcă „eficacitatea ridicată a liniilor noastre de apărare și a barierelor de câmpuri minate, prestaţia aviației şi a armatei de la sol.”

Menţionăm că bilanţurile oferite de ruşi de la începutul războiului din Ucraina nu pot fi verificate din alte surse independente şi sunt adesea contestate de presa occidentală sau de oficialii din vest, fiind catalogate drept propagandă. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191