S-a dat lege! Supermarketurile, obligate sa aibă case de marcat care să nu mai expună dulciuri

S-a dat lege! Supermarketurile, obligate sa aibă case de marcat care să nu mai expună dulciuri

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu 206 voturi „pentru”, 38 de voturi „contra” și 14 abțineri, un proiect de lege care prevede apariția în incinta supermarketurilor a caselor de marcat dedicate numai familiilor care au copii minori, fără dulciuri și alimente nesănătoase expuse. Legea se va aplica după promulgarea ei de către șeful statului și publicarea în Monitorul Oficial.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Conform proiectului adoptat de parlamentari, în fiecare supermarket trebuie să existe:

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

„u) casă de marcat prioritară pentru familii din supermagazine/hipermagazine – casă de marcat dedicată doar familiilor însoțite de copil/copii minori, amplasată la ieșirea din magazin, la care este interzisă comercializarea alimentelor care nu corespund alimentației sănătoase și care nu sunt recomandate preșcolarilor, școlarilor, copiilor și adolescenților conform Ordinului ministrului sănătății publice nr.1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți”

IJP Prahova au organizat Campania impotriva violentei in familie „Nicio palma nu merita a doua sansa!”

Supermagazinul este definit ca având o suprafață de 1.000 m² și 2.500 m² și are drept caracteristici „autoservirea și plata mărfurilor la casele de marcat amplasate la ieșire”.

Hipermagazinul are, potrivit legii, suprafața de peste 2.500 m² și are drept caracteristici „prezența tuturor raioanelor, inclusiv a celor cu vânzători, case de marcat amplasate la ieșirea din fluxul de autoservire, sector de alimentație publică reprezentat prin una sau mai multe săli de consumație, amplasarea în zonele periferice ale orașului, în centrele comerciale ori în parcurile comerciale”.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191