Să faci ce face Popa!

Să faci ce face Popa!

Există în ortodoxie o zicală ,,să faci ce zice popa, nu ce face popa”. La baschet, de exemplu, o inversăm și spunem ,,să faci ce face Popa”. Adică să joci cum joacă Octavian Popa-Calotă la cei 38 de ani ai săi. Căpitanul echipei de baschet masculin CSM Petrolul Ploiești este de la meci la meci mai bun. Sau așa cum l-am complimentat, după succesul cu SCM Craiova, 77-73, când i-am spus că este precum vinul, cu cât e mai vechi cu atât este mai bun. Popa-Calotă are atâta vechime în baschet și este la al doilea sezon pentru gruparea ploieșteană. Unul în care conducătorul de joc își conduce excelent echipa spre victorie.

El a reconfirmat forma excelentă din ultima vreme, reușind un „double-double” împotriva Craiovei, 11 puncte şi 12 pase decisive! ,,Ne-am prezentat foarte bine, am legat cinci victorii consecutive, avem o atmosfera buna si vreau sa contiunuam la fel. Eu vreau sa-mi fac treaba cat mai bine, depindem si de regulile de joc, si de altele, de aceea sunt aici sa-mi fac treaba cat mai bine si cat de profesionist pot. Daca spuneti ca sunt ca vinul vechi inseamna ca asa este, accept complimentul. Trebuie sa complimentam si fanii. Au venit in numar mare si ne-au sustinut foarte tare. Le multumim!”.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Foarte tare a fost și pivotul Veljko Brkic. Acesta a strâns în “căciulă” 23 de puncte fiind, din nou, cel mai bun marcator al CSM-ului. Secondat de americanul Kwamain Mitchell, 18 puncte, majoritatea de la distanţă, de unde a avut 4/4! Principalul Mihai Popa a folosit doar 9 baschetbaliști în acest joc și toți au marcat: Brkic (23 puncte), Mitchell (18, 4×3), O. Popa Calotă (11 p, 12 pd), Misters (7), Aughburns (6), B. Popa (4), Funderburk Jr. (3, 1×3), Milin (3p, 6 rec), Chiţu (2). Antrenorul Popa a declarat, după joc, că i-a fost frică de recuperările ofensive ale oltenilor, însă de ce i-a fost teamă a scăpat până la urmă!

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

,,Imi felicit baietii pentru determinare chiar daca in unele momente mi-a fost frica de recuperarile ofensive ale adversarilor, dar pana la urma este o victorie muncita si ma bucur pentru baieti si pentru spectatori. Mai e de munca sa avem o constanta mai mare, dar incepem sa aratam din ce in ce mai bine si sa ne aratam caracterele. Am invins o echipa foarte buna, o echipa cu maxim de victorii in FIBA Cup. Vrem sa etalam un baschet in care sa ne luptam cu fiecare. Atmosfera a fost extraordinara, suporterii sunt un factor major in evolutia baietilor, pentru ca le transmit o energie suplimentara din tribune! Le multumim, îi asteptam in numar cat mai mare si la urmatoarele meciuri si sperăm sa le oferim cat mai multe bucurii in continuare!”, a declarat antrenorul Popa.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Datorită celui de-al cincilea succes consecutiv CSM Petrolul a urcat pe locul doi în clasamentul Conferinței de Sud. Trupa ploieșteană are 12 puncte la fel ca și U Cluj, liderul ierarhiei. Campioana en-titre s-a impus, aseară, la limită, 79-77, pe terenul Rapidului. În etapa a 8-a, CSM Petrolul va juca, la finalul acestei săptămâni, în fief-ul lui BC CSU Sibiu. Sursa foto:csmploiesti.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191