Șansă mare pentru micuții baschetbaliști de la CSM Petrolul

Șansă mare pentru micuții baschetbaliști de la CSM Petrolul

Pentru că au o evoluție deosebită în European Youth Basketball League, patru victorii consecutive și primul loc în grupă, tinerii baschetbaliști de la CSM Petrolul au parte de o recompensă profesională ! Trupa ploieșteană a fost invitată să participe, în perioada 12-15 ianuarie 2023, la cea de-a doua ediţie a unui Turneu Internaţional ce se va desfăşura la Belgrad şi la care şi-au anunţat deja prezenţa Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Ratgeber (Ungaria), Pro Basket Tivat (Muntenegru), Trijumf Nis (Serbia), KK Krka (Slovenia) şi Mornar Bar (Muntenegru). În acel interval, David Iordăchescu și colegii săi, alături de staff-ul tehnic, vor avea șansa de a urmări şi două meciuri din Euroliga Masculină, Steaua Roşie Belgrad – AS Monaco (12 ianuarie) şi Partizan Belgrad – Saski Baskonia (13 ianuarie)!

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Revenind la EYBL coordonatorul secției de baschet, Ionuț Ivan, a declarat pentru csmploiesti.ro că își dorește ca echipa să joace an de an în această competiției și atunci când copiii vor deveni majori să participe în ,,Adidas Next Generation Basketball”, echivalentul Euroligii de la seniori: „Ne-am dorit de mult timp să participăm într-o competiţie europeană recunoscută FIBA, asta şi din cauza faptului că, în campionat, la categoria noastră de vârstă nu sunt prea multe echipe puternice şi simţeam nevoia să ne măsurăm forţele cu formaţii de alt nivel. Am reuşit să facem acest pas prin EYBL, care este cumva echivalentul FIBA Eurocup de la nivel de seniori şi îţi aduce drept adversare echipe de top, cu nivel foarte bun de pregătire, multe dintre ele campioane ale ţărilor lor” – a declarat Ivan.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Referitor la evoluţiile avute de băieţi la Budapesta, de unde trei dintre jucători s-au întors şi cu premii Ionuţ Ivan spune că „evident că ne bucură faptul că am avut jucători remarcaţi, însă echipa este cheia performanţelor în sport, fiind mulţi jucători a căror muncă poate nu se vede pe statistici, dar care contribuie enorm, în special pe faza defensivă şi nu numai. Vorbim despre cei doi gemeni, Tudor şi Teodor Mihalea, mă refer la jucători care au pase decisive, precum Ciprian Coniac sau Alex Petre şi la toţi ceilalţi, pentru că, la fel ca în mai toate sporturile de echipă, în baschet contează foarte mult contribuţia tuturor jucătorilor din lot. Amintiţi-vă de Levi Szijarto, care avea câteva puncte pe meci, dar pe faza defensivă se ocupa mereu de cel mai bun jucător al adversarilor şi îl anihila! Şi cu asta cred că am spus totul”.

Ionuţ Ivan şi Marian Angelian se bazează pe un lot de 15 jucători, cu cei mai mulţi pornind la acest drum în urmă cu doi ani şi jumătate, la înfiinţarea grupei. „Omogenitatea este unul dintre argumentele noastre, pentru că am reuşit să păstrăm acelaşi nucleu de la început, adăugând pe parcurs câţiva jucători care am considerat că ne pot îmbunătăţi lotul, precum Ciprian Coniac, Rareş Tudorie sau Andrei Marcu”, explică Ivan. În acest moment, lotul pe care cei doi antrenori mizează arată astfel: Vlad Borcan, David Iordăchescu, Roberto Săndulescu, Ciprian Coniac, Teodor Mihalea, Tudor Mihalea, Alexandru Petre, Andrei Marcu, Ştefan Dobre, David Ilie, Darius Coman, Rareş Tudorie, Filip Barbu, Sebastian Nicolae şi Richard Enache. Sursa:csmploiesti.ro

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191