Sarbatorirea Unirii Principatelor, la Hotarul Soarelui

Sarbatorirea Unirii Principatelor, la Hotarul Soarelui

Initiatorii programului trilateral “Unirea a trei localitati din cele trei principate medievale, Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca” au materializat prima infratire a trei orase, Ardud (Ardeal), Slanic (Tara Romaneasca) si Sîngerei (Moldova) la bustul Domnitorului Al. I. Cuza din fosta capitala a Ardealului.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Programul desfasurat in 2 zile a cuprins o participare la bustul domnitorului Al. I. Cuza din Satu Mare si un spectacol de gala oferit de orchestra simfonica Dinu Lippati din Satu Mare si corala „Arhanghelii” a Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

In 25 ianuarie 2023, avut loc sedinta festiva a Consiliului Local Ardud care cu unanimitate de voturi a aprobat infratirile cu Slanicul – Prahova Romania si Sîngerei raionul Sîngerei, R. Moldova precum si infratirea intre Ardud si Slanic.

Cu acest prilej au rostit alocutiuni cei trei primari, Arcadie Covaliov – Sîngerei, Costea Danelus – Slanic, Ovidiu Marius Duma – Ardud, precum si prefectul judetului Satu Mare, Radu Roca dar si directorul complexului medieval Simina Pop si “nanasii”, autorii conceptului trilateral Rares Enescu – consilier judetean, CJ Prahova si Turcanu Andrei – director Ploiesti Industrial Parc.

Presedintele SMV Ploiesti, Mircea Cosma, a oferit diplome de excelenta primarilor, exemplare ale albumului “Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”.

O mentiune speciala a fost acordarea unei diplome de excelenta, Albumul “Basarabia – cinci secole de cartografie” si patru exemplare din „Jurnalul Cavalerului”, presedintei desparțământului ASTRA – Carei, Ciuta Elena.

Din partea initiatorilor, Rares Enescu si Andrei Turcanu, au mai fost oferite trei seturi din prestigioasa lucrare “Istoria razboiului pentru reintregirea Romaniei” de C. Chiritescu si trei volume de „Itinerarii Basarabene – de la Sud la Nord si de la Vest la Est”.

La sfarsitul adunarii festive, in aplauzele celor prezenti, a fost oferit primarului orsului Ardud, ing. Ovidiu Marius Duma, copia tabloului “Irodiada”.

Dupa semnarea documentelor, oaspetii s-au deplasat la bustul Domnitorului Cuza unde, dupa alocutiunile prefectului si ale primarilor, elevii celor doua gimnazii din Ardud au prezentat un scurt program de poezii si cântece patriotice.

Programul s-a incheiat cu depuneri de jerbe de flori cu panglica tricoloră la monumentul intregitorului Al. I. Cuza.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191