Scandalos. Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel pentru Paște. Puțini români și-l vor permite anul acesta

Scandalos. Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel pentru Paște. Puțini români și-l vor permite anul acesta

Produsele alimentare pe care eram obișnuiți să le avem pe masa de Paște s-ar putea să lipsească în casele unora.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Carnea de miel s-a scumpit peste măsură. Kilogramul de miel în viu a ajuns să coste de două ori mai mult decât anul trecut.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Preţul corect la carnea de miel de Paște, 45-50 lei/kg la producător

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Vom plăti mai mult și pentru carnea de miel din piețe și supermarket. Crescătorii vorbesc despre un preţ de aproximativ 50 de lei pe kilogram.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad, Nicolae Cioranu, susţine că preţul corect la carnea de miel în perioada Paştelui va fi între 45 şi 50 de lei, iar dacă va fi sub aceste valori, atunci este o problemă a fermierului.

“Deja cumpărători de carne de miel spun că se duc să ia un miel, dar nu îl mai iau din supermarket, nu mai mă duc să îl iau din piaţă, mă duc să îl iau direct din fermă. Îmi spunea un fermier că el deja are programate vreo 200 de capete cu 50 de lei kilogramul, dar direct la consumator. Este un lucru bun, dar nu poate toată ţara să îl facă”, a explicat Nicolae Cioranu.

În aceste condiții, mulți români renunță la tradiție și înlocuiesc carnea de miel cu cea de pui sau curcan. Şi astfel, cu preţuri ridicate și consumatori care nu își permit să plătească, carnea de miel românească va lua drumul către țările Arabe.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191