Scriitorul Nicolae Dabija va avea bust la Cimislia, R. Moldova. O initiativa SMV Ploiesti

Scriitorul Nicolae Dabija va avea bust la Cimislia, R. Moldova. O initiativa SMV Ploiesti

Actualizare: Sambata, 15 iulie 2023, bustul scriitorului Nicolae Dabija a fost inaugurat in prezenta autoritatilor din Codreni, a elevilor si cadrelor didactice, dar si a iubitorilor de literatura si istorie.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Actualizare: La aceasta ora, bustul a fost montat in curtea institutiei de invatamant din Codreni, raionul Cimislia.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Stirea initiala:

Scriitorul Nicolae Dabija, membru al Academiei Romane si cetatean de onoare al municipiului Ploiesti, va avea un bust in raionul Cimislia din Republica Moldova, in curtea scolii din Codreni.

Initiativa apartine SMV Ploiesti si AESPN.

„Un bust in bronz al scriitorului Nicolae Dabija se va inaugura maine in curtea scolii din Codreni, raionul Cimislia, Romania de Est.

Membru al Academiei Romane, fondator si director al saptamanalului romanesc de la Chisinau ”Literatura si Arta”, cofondator al fundatiei ”Ginta Latina”, poet. Presedinte al “Sfatului Tarii” -2, de la fondarea acestuia in 2015. Cetatean de Onoare al municipiului Ploiesti.

Bustul a fost realizat la initiativa SMV Ploiesti si AESPN care a devenit si principalul finantator. Soclul se realizeaza integral cu finantarea si prin grija raionului Cimislia.

SMV Ploiesti va fi reprezentata de Viorel Marius Bulgaru, cetatean de onoare al orasului Cimislia, care va inmana plachete si diplome de excelenta colaboratorilor SMV din raion.

Elevii gimnaziului vor primi reviste si publicatii ale SMV Ploiesti.

”Cei ce ne-au dat nume si tara”, o idee, proiecte, realizari…”, a scris Mircea Cosma, presedintele SMV Ploiesti.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191