Scuarul in care a fost amplasata statuia lui N. Titulescu (Chisinau) a fost finalizat. Imagini surprinse cu drona

Scuarul in care a fost amplasata statuia lui N. Titulescu (Chisinau) a fost finalizat. Imagini surprinse cu drona

Lucrarile de amenajare a scuarului cuprins intre strazile Nicolae Titulescu si Decebal au fost finalizate, iar imaginile surprinse cu drona infatiseaza o zona imbogatita cu flori si arbusti care strajuiesc  statuia marelui om politic, inaugurata la jumatatea acestei luni.

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Ioana Neagu, umilita public de liberali acum 4 ani, s-a inscris in PNL inaintea alegerilor

Presedintele SMV Ploiesti, Mircea Cosma, a adresat complimente Danei Guba, pretoreasa sectorului Botanica din Chisinau, pentru proiectul de amenajare a scuarului din centrul capitalei Republicii Moldova.

Primarul PNL „Tudorică”, de la Păuleşti, şi-a pus ginerele candidat la Primăria Blejoi, tot din partea PNL

„După patru ani de eforturi, am reusit, duminică, să dezvelim, la Chisinău, statuia lui Nicolae Titulescu. Semnificatia acestui eveniment este extraordinară. In primul rând, mesajul pro-european dar si cel de unitate. Acest monument, asezat in scuarul Nicolae Titulescu, la intersectia Bulevardelor Decebal si Titulescu, este primul monument de for public instalat la Chisinău, in ultimii 30 de ani.

A fost nevoie de o hotărâre a guvernului, de o decizie a Comitetului municipal, de avize, de transportat statuia – opera sculptorului Doru Drăgusin – de la Bucuresti la Chisinău. O lucrare din marmoră albă care cântăreste 6,5 tone si are o inăltime de 4,5 metri.

Un rol important l-au avut presedintele CJ Buzău – Petre Neagu, pentru finantarea scuarului dar si Mircea Cosma pentru toate elementele de logistică (transport, instalare).

Sufletul actiunii la Chisinău a fost Diana Guba, pretorul sectorului Botanica. Un ajutor esential a oferit prorectorul ASEM, Corneliu Gutu, un distins universitar, care ne-a insotit, in cele două zile de sedere in Chisinău, oferindu-ne foarte multe informatii despre evolutiile politice si economice din Republica Moldova.

Dincolo de unele tensiuni locale, dezvelirea statuii reprezintă un bun argument pentru a continua acest tip de actiuni culturale, in asteptarea unor decizii politice.”, a scris Adrian Nastase pe blogul sau, cu ocazia inaugurarii statuii lui Titulescu.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191