Se pregătește mama tuturor cenzurilor. Digital Act elimină toate opiniile contrare sistemului

Se pregătește mama tuturor cenzurilor. Digital Act elimină toate opiniile contrare sistemului

Digital Services Act (DSA), Regulamentul impus la nivelul statelor UE, este, practic, mama tuturor cenzurilor. Sub pretextul transparenței și responsabilității platformelor online, orice opinie contrară sistemului va fi eliminată. Foarte punctual, Regulamentul obligă platformele să atenueze riscurile precum dezinformarea sau manipularea alegerilor, cu sprijinul unor entități de ”încredere”, care vor cenzura totul.

În atenția Prefecturii Prahova, Garzii de Mediu, ANAF, ISC! Activități ilegale pe malul râului Teleajen, ale firmei Vierstein Bau

Vremurile tulburi trăite în pandemie au arătat clar cum funcționează cenzura agresivă a autorităților, în cârdășie cu rețelele sociale, care nu mai pridideau în a elimina vocile, mai ales cele ale specialiștilor și somităților din lumea medicală, care nu se aliniau narativului oficial. Practic, în pandemie nu exista decât o singură opinie, iar cei care îndrăzneau să o contrazică erau ostracizați și linșați public. Că au fost cenzurate păreri ale unor oameni din afara domeniului medical nu a fost atât de distructiv, însă faptul că cercetători reputați și recunoscuți în domeniul medical au devenit paria peste noapte doar pentru că au îndrăznit să semnaleze fracturile de logică și distorsionarea științei însăși este de neconceput.

ONEA, DISTRUS DE FETIS – Fosta sefa AEP Ana Maria Patru a luat achitare pe linie. Judecatorul TMB Cristian Balan a constatat ca procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti au trimis-o in judecata pe Patru pentru un trafic de influenta inexistent

Conducerea UE s-a plâns, de nenumărate ori, de procentul scăzut de vaccinare în anumite țări, printre care și România, arătând cu degetul spre ”teoriile conspirației” care circulau pe rețelele de socializare. Au avut ele efect în țara noastră? În parte, doar, pentru că mai semnificativ a fost instinctul de supraviețuire al populației, care a simțit că ceva este în neregulă și a optat să reziste în fața presiunilor sau, când nu a avut încotro, să adere la vaccinarea fictivă. Între timp, toate ”teoriile conspirației” s-au adeverit, dar atenția opiniei publice a fost special deturnată către alte crize. Pregătindu-se asiduu pentru următoarea pandemie, care va depinde foarte mult de cine va învinge în lupta dintre cele două ordini mondiale, Uniunea Europeană instituie, iată, un act oficial de cenzură totală. Digital Services Act (DSA) nu este nicidecum ceea ce vrea să pară, o protecție a cetățenilor UE, ci este o protecție a guvernelor din UE.

3,3 milioane de euro pentru modernizarea Bulevardului Castanilor. Primaria a lansat licitatia/ Lucrarile vor dura maxim 3 luni

 

Supraveghere generală

Legea privind serviciile digitale este un regulament care se aplică direct în întreaga UE. Printre obligațiile impuse platformelor online și motoarelor de căutare foarte mari se numără supravegherea prin audituri independente a măsurilor lor de gestionare a riscurilor. Mai mult, platformele vor trebui să atenueze riscurile precum dezinformarea sau manipularea alegerilor, violența cibernetică împotriva femeilor sau prejudiciile aduse minorilor online. Legea mai prevede măsuri de combatere a conținutului ilegal online, inclusiv a bunurilor și serviciilor ilegale. DSA impune noi mecanisme care permit utilizatorilor să semnaleze conținutul ilegal online și platformelor să coopereze cu „semnalizatori de încredere” specializați pentru a identifica și elimina conținutul ilegal, dar și garanții eficiente pentru utilizatori, inclusiv posibilitatea de a contesta deciziile de moderare a conținutului platformelor pe baza unei noi informații obligatorii pentru utilizatori atunci când conținutul lor este eliminat sau restricționat.

Mecanism de răspuns la pandemie

Prin Digital Services Act se va introduce și un nou mecanism de răspuns la criză în cazurile de amenințare gravă pentru sănătatea publică și crizele de securitate, cum ar fi o pandemie sau un război. ”DSA reglementează responsabilitățile platformelor online foarte mari și ale motoarelor de căutare online foarte mari atunci când vine vorba de probleme sistemice, cum ar fi dezinformarea, farsele și manipularea în timpul pandemiilor, daunele aduse grupurilor vulnerabile și alte daune societale emergente”, se precizează în legea europeană. Totodată, vor fi instituite noi prevederi care să permită accesul la date pentru cercetătorii platformelor cheie, pentru a controla modul în care funcționează platformele și cum evoluează riscurile online.

Ora exactă se dă de la Bruxelles

Utilizatorii vor avea noi drepturi, inclusiv dreptul de a se plânge platformei, de a căuta acorduri extrajudiciare, de a se plânge autorității naționale în propria limbă sau de a solicita despăgubiri pentru încălcarea regulilor, potrivit DST. ”Organizațiile reprezentative vor putea, de asemenea, să apere drepturile utilizatorilor pentru încălcări pe scară largă ale legii. Comisia Europeană este principalul organism de reglementare pentru platformele online foarte mari și motoarele de căutare online foarte mari, în timp ce alte platforme și motoare de căutare vor fi sub supravegherea statelor membre în care sunt stabilite. Comisia va avea competențe de executare similare cu cele pe care le are în cadrul procedurilor antitrust”, se arată în Digital Services Act.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191