Se schimbă modul de plată al facturilor la curent şi gaze. Ce le impune ANRE furnizorilor

Se schimbă modul de plată al facturilor la curent şi gaze. Ce le impune ANRE furnizorilor

Furnizorii de energie electrică vor fi obligaţi să accepte plata în rate a facturilor la gaz şi curent, conform unui anunţ al lui Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

Rate egale cu perioada facturată

DIICOT a spart o rețea care vindea dorguri în liceele din Bucuresti/ Printre suspecți sunt și elevi / Procurorii au descoperit canabis, cocaină, ketamină și Xanax

„Propunerea este ca în situațiile în care furnizorii de energie electrică, dacă emit facturi care includ o perioadă mai mare decât o lună sau nu respectă termenul de facturare prevăzut în contractul cu clientul, atunci la cererea clienților, vor fi obligați să acorde plata eşalonată pentru o perioadă cel puțin egală cu perioada facturată.

Judecator Gabriela Baltag (CSM): Justitia care nu ne va mai apartine, in curand

Deci, dacă emite o factură cu consumul a două luni atunci practic, la cererea clientului, va fi obligat să acorde o plată în două rate”, a explicat Zoltan Nagy-Bege.

Altfel, românii se plâng tot mai mult de serviciile oferite de furnizorii de energie. Numărul acestora a crescut spectaculos, cu 64%, pe fondul problemelor întâmpinate de consumatori în piaţa concurenţială de energie electrică şi de gaze naturale, în special în ceea ce priveşte facturarea.

În urma reclamațiilor și plângerilor venite din partea consumatorilor, autoritatea care reglementează piața energetică din România a desfășurat acțiuni de control specific și a împărțit generos amenzi și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 37,19 milioane de lei.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191