Secretul bine ținut al gospodinelor din România! Cojile de portocale sunt ingredientul minune pentru murături

Secretul bine ținut al gospodinelor din România! Cojile de portocale sunt ingredientul minune pentru murături

Murăturile se numără printre cele mai vechi și pline de tradiție produse din bucătăria românească, însă dacă credem că deja le-am învățat toate „secretele”, vom vedea că ne înșelăm amarnic! Există un ingredient uluitor care poate transforma complet murăturile, iar odată ce încercăm să îl folosim, nu vom mai reveni niciodată la rețeta veche: cojile de portocală!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Cu toții putem fi de acord că murăturile sunt printre cele mai populare și „cu tradiție” produse din bucătăria noastră! Dar dacă credem că deja le-am învățat toate „secretele”, vom vedea că ne înșelăm amarnic! Motivul este un ingredient uluitor pe care doar foarte puțini români îl folosesc, dar care poate transforma complet murăturile: cojile de portocală!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Da, deși poate părea bizar atunci când auzim pentru prima dată de el, acest ingredient este secretul bine păstrat al celor mai iscusiți și ingenioși români! Cojile sunt folosite ca orice alt ingredient, fiind introduse în borcanele cu murături de tot felul! Portocala se îmbină foarte bine cu gustul sărat, sau chiar și cu oțetul, specific murăturilor! Iar acest ingredient va oferi un ușor gust citric murăturilor noastre, care le vor face mai delicioase ca oricând!

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

De asemenea, coaja de portocală poate da naștere unei arome subtile de dulce-acrișor, în borcanul cu murături. Ea va accentua toate aromele din borcan, iar indiferent dacă punem acest ingredient la varză, castraveți, sau orice altceva, gustul acestora va fi mult mai intens decât în mod normal!

Desigur, pe lângă gustul incredibil, există și unele avantaje pentru sănătate! Mai precis, coaja de portocală conține vitamina C, dar și antioxidanți și fitonutrienți! De asemenea, fibrele din coajă ne pot ajuta sistemul digestiv! Singurul lucru la care suntem sfătuiți să avem grijă dacă vrem să punem coajă de portocală la murături este ca aceasta să fie complet naturală! Mai precis, trebuie să avem grijă să luăm portocale organice, pentru a evita diversele pesticide și chimicale pe care cojile portocalelor „obișnuite” le au în ziua de astăzi.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191