Șeful mafiei siciliene, Matteo Denaro, a murit

Șeful mafiei siciliene, Matteo Denaro, a murit

Matteo Messina Denaro, cunoscutul lider al mafiei siciliene, avea 61 de ani.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

 

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

 

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Denaro, arestat în ianuarie după trei decenii de când a fugit, a murit – anunță luni Reuters, care citează ANSA. La momentul capturării, acesta suferea de cancer. Cum starea sa s-a agravat în urmă cu câteva săptămâni, a fost transferat într-un spital, de la închisoarea de maximă securitate în care se afla, situată în centrul Italiei.

A fost condamnat pentru mai multe fapte grave, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării, în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino – crime care au șocat Italia.

Presa italiană l-a numit „ultimul Naș”

De asemenea, a fost considerat responsabil pentru atentatele cu bombă din Roma, Florența și Milano din 1993, soldate cu 10 morți, conform aceleiași surse. De asemenea, a fost acuzat că a contribuit la organizarea răpirii lui Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, pentru a încerca să-l convingă pe tatăl băiatului să nu depună mărturie împotriva mafiei. Băiatul a fost ucis, după doi ani.

Numit de presa italiană „ultimul Naș”, Messina Denaro nu ar fi oferit informații poliției, după ce a fost arestat în Palermo, pe 16 ianuarie.

Se pare că Denaro ar fi fost operat pentru cancer la colon în 2020 și 2022, sub un nume fals.

Fiu al unui mafiot, Matteo Denaro s-a născut în orașul sicilian Castelvetrano în 1962. La 15 ani purta deja la el un pistol, iar la 18 ani a comis prima sa crimă, potrivit poliției.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191