Șeful MI6: Putin a ajuns la o înțelegere cu Prigojin ca să-și salveze pielea. Nici măcar nu a ripostat

Șeful MI6: Putin a ajuns la o înțelegere cu Prigojin ca să-și salveze pielea. Nici măcar nu a ripostat

Șeful serviciului secret britanic Mi6, Richard Moore, a adus prima confirmare din partea serviciilor secrete occidentale că șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin a încheiat într-adevăr o înțelegere cu președintele rus Vladimir Putin pentru a pune capăt revoltei din 24 iunie. Iar după câteva zile a fost primit de Putin la Kremlin, potrivit CNN.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Șeful Mi6, cunoscut sub numele de C, și-a exprimat, de asemenea, nedumerirea față de schimbările de atitudine din acel weekend de la Kremlin.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

„Dacă ne uităm la comportamentul lui Putin în acea zi, Prigojin era trădător la micul dejun, a fost iertat până la cină și apoi, după câteva zile, a fost invitat la ceai. Deci, există unele lucruri pe care chiar șeful MI6 le consideră dificil de interpretat”, a spus Moore, într-un discurs susținut la Praga.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Serviciile de informații occidentale s-au ferit să comenteze rebeliunea eșuată a lui Prigojin, de teamă să nu ofere Rusiei ocazia să susțină că revolta a fost aranjată și alimentată de spioni occidentali.

Dar Moore a arătat acum cât de șocantă a fost slăbiciunea trădată de Putin în acel weekend.

„Nici măcar nu a ripostat împotriva lui Prigojin. A încheiat un acord pentru a-și salva pielea, folosindu-se de bunele oficii ale liderului din Belarus”, a spus el, referindu-se la intervenția președintelui bielorus Aleksander Lukașenko, care a încheiat acordul.

„Nici măcar eu nu pot vedea ce e în capul lui Putin. Trebuie să-și fi dat seama că ceva e foarte putred în statul Danemarca – ca să-l citez pe Hamlet – și a trebuit să încheie această înțelegere”, a spus șeful MI6.

Moore a adăugat că este greu să facă „judecăți ferme” cu privire la soarta grupului Wagner, ca grupare de mercenari, dar a spus „nu par să fie angajați în Ucraina” și că „se pare că există elemente ale acestora în Belarus”.

Șeful MI6 i-a încurajat de asemenea pe rușii dezamăgiți de războiul declanșat de Rusia în Ucraina să lucreze pentru spionajul britanic. El a adăugat că MI6 a recrutat deja numeroși cetățeni ruși îngroziți de invazia Rusiei în țara vecină și că ușa serviciului de spionaj britanic le este deschisă tuturor rușilor care vor să contribuie la terminarea războiului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191