Șeful unei platforme de criptomonede a fost condamnat la peste 11.000 de ani de închisoare în Turcia

Șeful unei platforme de criptomonede a fost condamnat la peste 11.000 de ani de închisoare în Turcia

Fondatorul platformei de tranzacționare Thodex, Faruk Fatih Ozer, în vârstă de 29 de ani, care a fugit în 2021 în Albania, luând cu el fonduri ale investitorilor în valoare de 2 miliarde de dolari, a fost condamnat la de ani de închisoare de un tribunal din Turcia pentru fraudă, arată BBC. 

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Faruk Fatih Ozer a fost extrădat în Turcia unde a fost inculpat într-un dosar de spălare de bani, fraudă și crimă organizată. Bărbatul și cei doi frați ai săi au primit fiecare câte de ani de închisoare, cu toate că procurorii au cerut ca Ozer să primească de ani de închisoare.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

„Nu aș fi acționat ca un amator, dacă ar fi fost vorba de o organizație criminală. Sunt suficient de inteligent pentru a conduce orice instituție de pe Pământ. Acest lucru este evident în această companie pe care am înființat-o la 22 de ani”, a declarat Ozer în fața judecătorilor, potrivit Anadolu.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Judecătorii de la Istanbul i-au condamnat pentru aceleași infracțiuni și pe sora sa, Serap, și fratele său, Guven la un număr similar de ani de detenție. 

Prejudiciul total al investitorilor în urma prăbușirii Thodex este neclar. Procurorii turci au estimat că se ridică la circa 356 de milioane de lire turceşti (13 milioane de dolari), însă presa turcă a raportat cifre de până la 2 miliarde de dolari.

Astfel de pedepse cu închisoare de câteva mii de ani sunt obișnuite în Turcia, odată ce a fost abolită pedeapsa cu moartea în 2004.

Turcii au început să folosească criptomonedele ca mijloc de înlocuire a lirei, care a început să se prăbușească cu mai bine de doi ani în urmă. Thodex, fondată în 2017, a fost una dintre cele mai mari burse pentru monede virtuale din țară.

Ozer și-a câștigat faima națională drept un geniu al finanțelor și s-a împrietenit cu oficiali de rang înalt.

Cu toate acestea, platforma a făcut implozie brusc în aprilie 2021, iar activele investitorilor au dispărut, după care Ozer a dispărut din peisaj.

El a fost arestat anul trecut în Albania, în baza unui mandat internațional emis de Interpol, și extrădat după un proces îndelungat.

Presa turcă a relatat anterior că Ozer a fugit cu active în valoare de 2 miliarde de dolari (1,6 miliarde de lire sterline). Cu toate acestea, rechizitoriul procurorului estimează pierderile totale ale investitorilor Thodex se ridică la 356 de milioane de lire.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191