Simona Halep ratează participarea la Jocurile Olimpice și are șanse minime de a prinde Wimbledon

Simona Halep ratează participarea la Jocurile Olimpice și are șanse minime de a prinde Wimbledon

Simona Halep a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august 2024), în ciuda ascensiunii înregistrate în clasamentul WTA. Fostul număr 1 mondial a urcat cinci locuri în ultima săptămână, până pe 1130, deși nu a mai jucat din data de 15 mai.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Ca să se califice la Olimpiadă, constănțeanca ar fi trebuit să fie în Top 400 WTA. Mai exista și posibilitatea primii unui Wild Card din partea Federației Internaționale de Tenis, însă această variantă iese din discuție. 

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Una dintre cele două invitații disponibile i-a fost acordată deja lui Caroline Wozniacki, iar despre cea de-a doua se spune că va fi primită de Emma Răducanu. Va fi a patra Olimpiadă pentru Wozniacki. Până acum, poloneza a ajuns cel mai sus în sferturile de finală, la JO 2012 de la Londra, unde a fost eliminată de Serena (6-0, 6-3).

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Nicio Olimpiadă pentru Simona

În ciuda faptului că a fost mult timp în topul tenisului mondial, Simona Halep nu a participat la nicio ediție a Jocurilor Olimpice. Deși era calificată, a refuzat să meargă la Olimpiada de la Rio de teama virusului Zika, iar la ediția de la Tokyo a lipsit din cauza unei rupturi musculare.

Următoarea Olimpiadă va avea la Los Angeles în 2028, atunci când sportiva din Constanța va avea 36 de ani. Este greu de crezut că va prinde acel „ultim tren”.

Totuși, țara noastră va avea trei jucătoare de tenis la Jocurile Olimpice de la Paris. Este vorba despre Irina Begu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, care au ambiția să cucerească măcar o medalie de bronz. O altă sportivă care ar fi putut să reprezinte România la Olimpiadă era Sorana Cîrstea, însă aceasta s-a retras din echipa națională. 

Va primi Wild card pentru Wimbledon?

De când a revenit după suspendare, Simona Halep a tot acuzat probleme medicale, fie la umăr, fie la genunchi. A jucat doar două meciuri în acest an, unul la Miami, în care a fost învinsă de Paula Badosa încă din primul tur, și unul la Trophee Clarins, când s-a retras în timpul confruntării cu americanca McCartney Kessler. 

Fiind foarte jos în clasamentul mondial, Simona va avea nevoie de Wild card-uri pentru a participa la turneele de top din WTA. Gândurile sale se îndreaptă acum spre turneul de Grand Slam de la Wimbledon, care este programat între 1 și 14 iulie. Ar exista șanse să primească o invitație, în contextul în care organizatorii au anunțat că vor ține cont de performanțele trecute. Românca a câștigat o dată acest turneu și a mai ajuns de două ori în semifinale.

Apropo de turneul din prima jumătate a lunii iunie, fanii sportului alb pot intra în atmosfera de mare turneu jucând un joc cu tematică din tenis, oferite de mai multe cazinouri online.

„Nu mă gândesc la retragere”

Recent, Simona Halep a participat, la Cluj, la un joc demonstrativ alături de Andre Agassi și de Steffi Graf. „Nu mă gândesc la retragere, nu vreau să sune a speech de retragere. Vreau să revin. Cu siguranță, voi face tot ce pot pentru a ne bucura din nou de niște meciuri, de niște victorii. Și pentru a vă avea alături. E cel mai frumos sentiment”, a spus jucătoarea româncă în fața publicului clujean.

„Am avut șansa de a petrece ceva timp cu Simona în Las Vegas. Este, într-adevăr, foarte iubită în țara ei natală. Chiar dacă nu sunt foarte departe de România, este prima dată când vin. Mereu am fost entuziasmată să descopăr culturi și locuri noi”, a declarat Steffi Graf, care a câștigat 22 de turnee de Grand Slam în carieră. Fosta sportivă a opinat că Simona Halep are puterea să revină în top, având în vedere devotamentul dovedit față de tenis.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191