Singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile. L-ai folosit de mii de ori în viața ta

Singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile. L-ai folosit de mii de ori în viața ta

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, există un singur cuvânt care se pronunță la fel în toate limbile și înseamnă același lucru. Puțini știu ce semnificație are, de fapt, acesta.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Un singur cuvânt se pronunță la fel în toate limbile

Oamenii de știință de la Institutul de psiholingvistică Max Planck au ajuns la concluzia că, există un singur cuvânt care se pronunță la fel în fiecare limbă. Interesant este faptul că înseamnă același lucru. Este vorba despre „huh”. Aceasta interjecție se pare că unește mai multe civilizații decât se știa până acum. Prin înregistrarea unor segmente de limbaj informal de pe cinci continente, oamenii de știință au dezvăluit că „huh” este la fel în 31 de limbi diferite. Astfel, „huh” a devenit cel mai universal cuvânt de pe planetă. Ce semnificație are, de fapt, acest cuvânt.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Ce înseamnă „huh”

Conform studiului, cuvântul „huh” desemnează faptul că există o problemă, semnalând că vorbitorul are de-a face cu o lipsă de cunoștințe și cerând un răspuns, fără a fi conștient de ceea ce poate fi acel răspuns.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Curiozități pe care e posibil să nu le știi

Fiecare limbă are curiozitățile sale, așa și româna. Iată patru dintre acestea:

1. Se pare că, cea mai mare diferenţă de litere între forma de plural şi singular o are substantivul ”om”. La plural este ”oameni” și diferența este de patru litere.

2. Surprinzător sau nu, limba română este singura limbă europeană în care se poate face o propoziție completă, formată din cinci cuvinte ce conțin doar vocale. De exemplu „Oaia aia e a ei”.

3. Există aproape de cuvinte care încep cu aceeași literă în limba română. Mai exact, cele mai multe cuvinte din limba română încep cu litera C. de cuvinte din dicționar încep cu această literă.

4. ”Abces” este singurul cuvânt care conţine grupul de litere ABC.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191