SMV Ploiesti, contribuție la Festivalul National de Literatura „Marin Preda”. Placa sculpturala comemorativa a romancierului, donata in cadrul evenimentului

SMV Ploiesti, contribuție la Festivalul National de Literatura „Marin Preda”. Placa sculpturala comemorativa a romancierului, donata in cadrul evenimentului

O delegatie din Prahova s-a deplasat, astazi, in judetul Teleorman, pentru a trasa bazele colaborarii culturale pentru Festivalul de Literatura „Marin Preda”, organizat in luna octombrie a acestui an, in localitatea natala a marelui scriitor, Silistea Gumesti.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Asa cum ne-a obisnuit, Societatea Cultural-Istorica „Mihai Viteazul” Ploiesti va fi alaturi de organizatori si va sprijini evenimentul.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Ajuns la cea de-a XX-a editie, festivalul dedicat marelui romancier roman Marin Preda va aduna laolalta participanti si public numeros, pasionati ai literelor si autoritati judetene.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Presedintele SMV Ploiesti, Mircea Cosma, a anuntat ca va oferi, in cadrul evenimentului, atat placa sculpturala dedicata scriitorului, cat si un premiu de excelenta.

„In pregatirea festivalului de proza ”Marin Preda”, din luna octombrie 2023, o delegatie a SMV Ploiesti s-a deplasat azi la sediul Consiliului Judetean Teleorman unde a avut loc un important schimb de pareri si idei referitoare la eveniment.

Intalnirea condusa de presedintele CJ Teleorman, Adrian Ionut Gadea, s-a finalizat cu urmatoarele rezultate: Placa comemorativa donata de SMV Ploiesti realizata cu participarea artistica a sculptorului George Dumitru se va instala si inaugura in zilele festivalului pe fatada centrului cultural care poarta numele genialului romancier roman. SMV Ploiesti va acorda un premiu de excelenta romancierului care va prezenta o lucrare despre participarea Armatei Romane in razboaiele Europene. La intalnire a participat primarul municipiului Alexandria, dl. Victor Dragusin si directoarea directiei de specialitate a CJ Teleorman. Din partea SMV Ploiesti au fost donate reviste dedicate domnitorului Vlad Tepes precum si albumele <<Aleea Fauritorilor Romaniei Mari>>”, a anuntat Mircea Cosma.

Imagini de la intalnirea de astazi, la sediul CJ Teleorman:

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191