SMV Ploieşti donează 24 de tablouri pe tema „Dimensiunii europene a lui Vlad Țepeş” comunităților ARI din Italia

SMV Ploieşti donează 24 de tablouri pe tema „Dimensiunii europene a lui Vlad Țepeş” comunităților ARI din Italia

Președintele SMV Ploiești, Mircea Cosma, a anunțat finalizarea celor 24 de fotografii impresionante, cu dimensiuni de 1/0,7m, care vor face parte din expunerea itinerantă „Dimensiunea Europeană a lui Vlad Țepeș”.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Această expoziție urmează să fie inaugurată în cetatea Acerenza din regiunea Basilicata, Italia, în luna mai a acestui an.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Un aspect remarcabil al acestei expoziții este că exponatele vor rămâne permanent în cadrul comunităților românești din Italia, grupate în Asociațiile „ARI” din Campania, Bologna și Basilicata. Fiecare comunitate va primi ca donație aceste tablouri, alături de pliante explicative, sub conceptul „Cei ce ne-au dat nume și țară”.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Acest concept reprezintă o inițiativă remarcabilă de popularizare a culturii și istoriei poporului român, evidențiind importanța lui Vlad Țepeș în context european.

Expoziția se anunță a fi nu doar o oportunitate de a admira lucrările artistice, ci și un moment de celebrare și promovare a identității românești în Europa. Inițiativa este salutată ca un pas important în consolidarea legăturilor culturale și comunitare între România și Italia, evidențiind contribuția istorică a românilor la moștenirea europeană.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191