SMV Ploieşti/ Expoziția itinerantă și filmul documentar îl aduc pe Vlad Țepeş în lumina internațională

SMV Ploieşti/ Expoziția itinerantă și filmul documentar îl aduc pe Vlad Țepeş în lumina internațională

Mircea Cosma, președintele Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din Ploiești, a oferit noi informații despre proiectul dedicat domnitorului Vlad Țepeș, în Italia.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Sub titulatura sugestivă „Dimensiunea Europeană a lui Vlad Țepeș”, proiectul a demarat deja o serie de inițiative remarcabile ce au primit recunoaștere la nivel internațional.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Expoziția itinerantă, formată din orto-fotoplanuri cu dimensiuni impresionante de 1,0/0,7 m, a fost prezentată cu succes în Acerenza, Napoli, Civita Castellana și Bologna. Aceste materiale vizuale captivante sunt însoțite de 2000 de exemplare ale revistei „Cei ce ne-au dat nume – Vlad Țepeș”, care acompaniază expozițiile pe parcursul călătoriilor lor europene.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Proiectul continuă să fascineze prin următoarea sa etapă – lansarea în luna iulie a filmului documentar intitulat „Pe urmele lui Vlad Țepeș, de la Sighișoara la Acerenza”. Acest documentar va fi prezentat comunităților românești din cele patru localități începând cu 26 iulie 2024, aducând în prim-plan traseul istoric al domnitorului și conexiunile sale cu diverse regiuni europene.

„Suntem mândri să anunțăm că filmul a fost selectat pentru prestigiosul Festival Internațional al Filmelor de Gen din Napoli, care va avea loc între 7 și 10 octombrie 2024”, a declarat Cosma, subliniind astfel impactul cultural și educativ pe care îl urmărește proiectul.

Conceptul „Cei ce ne-au dat nume și țară” reflectă nu doar eforturile de popularizare a istoriei și culturii românești în Europa, ci și angajamentul Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” de a promova o înțelegere profundă și respect reciproc între națiuni prin intermediul patrimoniului cultural comun.

Reamintim că Muzeul dedicat voievodului Vlad Țepeş a fost inaugurat pe 16 iunie 2024 la Acerenza. (Detalii aici).

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191