SMV Ploiesti marcheaza implinirea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu patria-mama. Eveniment de amploare, organizat in Parcul „Constantin Stere” Bucov, pe 26 martie

SMV Ploiesti marcheaza implinirea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu patria-mama. Eveniment de amploare, organizat in Parcul „Constantin Stere” Bucov, pe 26 martie

Prahova sarbatoreste implinirea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, eveniment initiat de Societatea Cultural-Istorica „Mihai Viteazul” (SMV) Ploiesti.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

Sute de participanti sunt asteptati pe 26 martie, in Parcul „Constantin Stere” Bucov, pe Aleea Fauritorilor Romaniei Mari, acolo unde vor avea loc o serie de manifestari dedicate celebrarii Unirii, alocutiuni si depuneri de flori la busturile care formeaza Aleea.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Programul manifestarilor dedicate implinirii a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu patria-mama:

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Evenimentul se va desfasura in cadrul Parcului Memorial Constantin Stere, pe Aleea Fauritorilor Romaniei Mari, in data de 26 martie, incepand cu ora 10.00, astfel:

10.00 – 10.30 – sosirea participantilor

10.30 – intonarea Imnurilor de Stat ale Romaniei si Republicii Moldova

10.35 – deschiderea manifestarilor prin alocutiuni sustinute de senatorul Laura Moagher, ministrul Culturii, Lucian Romascanu, prefectul judetului Prahova, Virgil Nanu, primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, presedintele raionului Glodeni, Ion Cojocari, viceprimarul general al Chisinaului, Angela Cutasievici, primaril comunei Viisioara, Bogdan Catalin, primarul comumei Magurele, Vasilica Diaconu.

Ulterior alocutiunilor, vor fi semnate protocoalele de infratire intre Municipiul Ploiesti si Pretura Botanica din Chisinau, intre orasul Mizil si Pretura Botanica si intre orasul Valenii de Munte si orasul Glodeni, din Republica Moldova.

Se vor acorda distinctii reprezentand domnitorii romani astfel: Lucian Romascanu- Vlad Tepes, Ion Cojocari- Mircea cel Batran, Diana Guba- Stefan cel Mare, Bogdan Catalin- Constantin Brancoveanu, Vasile Andronache- Mihai Viteazul, Alexandru Botnari- Vlad Tepes.

Se va turna simbolic beton de egalizare la busturile generalilor Gheorghe Mardarescu si Ion Popescu.

Se vor depune flori la cele 27 busturi de pe Aleea Fauritorilor Romaniei Mari si se va organiza, simbolic, o Hora a Unirii.

Evenimentul va fi coordonat de conducerea SMV Ploiesti, condusa de Mircea Cosma si de Parcul Memorial Constantin Stere, prin Alina Ene.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191