Şoc şi groază! Aşa arată bucătăria fast-food-ului „La Gigel”, care a îmbolnăvit 9 elevi aflați în tabără la Sinaia

Şoc şi groază! Aşa arată bucătăria fast-food-ului „La Gigel”, care a îmbolnăvit 9 elevi aflați în tabără la Sinaia

Nouă elevi cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani și un cadru didactic au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, marți, după ce au luat micul dejun la restaurantul La Gigel, din Sinaia.

Apel către Garda de Mediu Prahova: Ploieştiul se sufocă! Lista marilor poluatori care ne pun sănătatea în pericol

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a efectuat un control, în urma căruia au descoperit un adevărat focar de infecție.

OPC Prahova a făcut ravagii în parcurile auto din Ploieşti. Peste 400 de maşini, scoase de la vânzare

Imaginile publicate de CJPC Prahova sunt de-a dreptul șocante și arată cât preț pun administratorii și angajații acestei firme pe sănătatea clienților. De această dată, niște copii veniți în tabară la Sinaia.

Concurs de fotografie lansat de fosta Rafinărie Steaua Română. Premii in valore de 3000 euro

Operatorul economic a fost amendat cu suma totală de 60.000 de lei, iar activitatea restaurantului a fost oprită până la remedierea deficiențelor.

„Ca urmare a unei sesizări primite de la un consumator, precum si al anunțului prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente si Furaje privind suspiciunea de toxiinfecție alimentară la un grup de 10 persoane, în data de 08.08.2023, o echipă de control din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Prahova a desfășurat o acțiune de verificare la SC La Crama La Gigel SRL, din Sinaia.

Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancționat cu 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 60.000 lei.

Acestora li s-au adăugat măsurile de oprire definitivă de la comercializare și retragere din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor și propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Abaterile constatate au fost:

– folosirea unui bloc alimentar insalubru

– depozitarea deșeurilor în coșuri de gunoi fără capac, amplasat lângă materiile prime procesate, precum și a resturilor alimentare în găleți pentru porci, așezate alături de mâncarea gătită

– nerespectarea procedurii de preparare a ciorbelor, acestea fiind completate cu carne (fiartă la o dată necunoscută), în momentul comercializării acestora

– folosirea unor paste fierte, depozitate în frigider, înaintea servirii acestora

– prezența muștelor în bucătărie

– folosirea unor materii prime utilizate la preparatele culinare fără elemente de identificare

– utilizarea unor spații destinate depozitării produselor, respectiv agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină și resturi alimentare, amplasate pe paviment neigienizat

– lipsa informațiilor privind valorile nutriționale si menționarea substanțelor poțențial alergene la produsele finite comercializate, în lista meniu

– nerespectarea prevederilor din autorizația eliberată de DSVSA, respectiv cea de preparare a sandvișurilor și pastelor, acesta servind consumatorilor ciorbe și mâncare gătită”, a anunțat Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului.

Nouă copii și un cadru didactic au ajuns la spitalul din Sinaia, marți, după ce au mâncat la Crama La Gigel din Sinaia.

Elevii sunt din Teleorman și au venit în tabără.

Conducerea spitalului a declanșat Planului Alb de intervenție, chemând de la domiciliu medici urgentiști și aducând în unitatea de primiri urgențe și un medic pediatru.

 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191