Sondaj: Tinerii danezi nu vor ca la școală copiii lor să învețe alături de imigranți

Sondaj: Tinerii danezi nu vor ca la școală copiii lor să învețe alături de imigranți

Se spune adesea că danezii își protejează cu îndârjire cultura, dar că generațiile mai tinere sunt mult mai deschise la schimbări societale și diversitate. Un nou sondaj privind atitudinea tinerilor danezi față de imigranți pare să infirme această teorie. arată publicația The Copenhagen Post, citată de Rador.

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Sondajul arată că, dacă tinerii danezi sunt în general receptivi la problemele refugiaților, nu ar vrea să-i vadă pe aceștia, ori pe imigranți, învățând la aceleași școli cu copiii lor.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

În vară aproximativ 500 de danezi cu vârste de 18-30 de ani au participat la sondajul „Schimbând minți – îmbunătățind cetățeni”, realizat de Trampolinhuset în colaborare cu parteneri din România și Spania, unde au fost intervievați alți 1.000 de tineri.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

O treime din respondenții danezi consideră că în țara lor sunt prea mulți imigranți și afirmă că n-au nici un interes să aibă o relație cu unul dintre aceștia.

85% afirmă că sunt mulți sau destul de mulți imigranți în Danemarca – din care 45% consideră că sunt prea mulți. 41% consideră că e mult mai probabil ca imigranții să comită infracțiuni în comparație cu danezii, și numai 36% s-ar simți confortabil cu un vecin imigrant.

Dacă femeile participante au afirmat că simt compasiune pentru problemele imigranților, cei mai mulți bărbați se declară preponderent indiferenți, iar unii afirmă că se simt amenințați. Cei cu atitudini pozitive față de imigrație declară că sunt bucuroși de diversitatea culturală mai mare și de creșterea economică aduse de ea.

Trampolinhuset consideră sondajul un apel de trezire la realitate, întrucât Danemarca „nu poate trăi în izolare de lumea exterioară”, deși nu găsește rezultatele surprinzătoare.

„Sondajul dezvăluie atitudini care sunt normale pentru o generație care a crescut în ultimii 25 de ani cu guverne, politicieni și formatori de opinie care au folosit în mod activ în campaniilor lor politice imigranții și refugiații în calitate de imagini inamice”, a apreciat Trampolinhuset.

„Avem nevoie de ideile și de munca lor. Danezii de astăzi sunt deja de toate culorile și cu multe culturi diferite în bagajul lor. Dacă vrem democrație pentru noi toți, trebuie să încetăm să gândim în termeni de «ei și noi». Din moment ce politicienii noștri trăiesc în trecut, e o sarcină care trebuie să fie preluată de societatea civilă.”

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191