
INGREDIENTE
Ingrediente Sote de ciuperci pleurotus – Rețeta simplă și savuroasă
500 g ciuperci pleurotus
5 linguri ulei de măsline
200 ml vin alb sau rose
2-3 căței de usturoi
un cub mic de unt
pătrunjel verde
cimbru
sare și piper
Portii: 2 Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Sote de ciuperci pleurotus – Rețeta simplă și savuroasă:
Cum se prepara acest Sote de ciuperci pleurotus – Rețeta simplă și savuroasă:
Taie ciupercile în bucăți potrivite.
Într-o tigaie, pune la încins uleiul de măsline și rumenește ciupercile la foc iute. Adaugă și untul.
Toacă mărunt usturoiul și adaugă-l peste ciuperci. Condimentează cu sare, piper și cimbru. Amestecă ușor și stinge totul cu vin. Lasă la gătit până se evaporă alcoolul și scade puțin sosul format în tigaie.
Oprește focul și presară pătrunjel verde tocat mărunt.
Savurează mâncarea caldă așa simplă sau alături de ce îți place ție.
sursa: www.bucataras.ro